x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Şeful de cabinet al Angelei Merkel: Este mai bine să absentezi decât să votezi pentru AfD

Şeful de cabinet al Angelei Merkel: Este mai bine să absentezi decât să votezi pentru AfD

19 Sep 2017   •   14:21
Şeful de cabinet al Angelei Merkel: Este mai bine să absentezi decât să votezi pentru AfD

Şeful de cabinet al cancelarului federal german Angela Merkel consideră că este mai bine să absentezi de la alegerile legislative ce vor avea loc duminică în Germania decât să votezi pentru partidul populist de dreapta Alternativa pentru Germania (AfD), care ar putea intra pentru prima dată în parlament, transmite marţi agenţia de presă dpa. 

Într-un interviu video difuzat de cotidianul de mare circulaţie Bild, Peter Altmaier, şeful de cabinet al Angelei Merkel şi membru al Uniunii Creştin-Democrate (CDU), a declarat că ar fi 'în mod cert' preferabilă absenţa de la vot în locul acordării votului AfD. 

'AfD divizează ţara. Exploatează temerile oamenilor. De aceea, pentru mine, un vot pentru AfD este nejustificabil', a spus Altmaier, adăugând că, în pofida faptului că nu doreşte să încurajeze absenteismul, 'a nu vota înseamnă tot a-ţi exprima opinia'. 

CDU, condusă de Merkel, se află pe primul loc în sondajele de opinie, însă acestea arată că formaţiunea nu va putea guverna de una singură. Susţinerea importantă acordată, potrivit sondajelor, pentru AfD, estimată în prezent la 8-12 la sută, ar face şi mai dificilă formarea unei coaliţii.AGERPRES

×