S-a terminat cu 8 ore de muncă, 5 zile pe săptămână

07 Feb 2018

IG Metall, cel mai puternic sindicat din industria Germaniei, a obţinut o majorare cu 4,3% a salariilor şi dreptul la o săptămână de lucru de 28 de ore în cadrul unui acord major care va fi considerat de referinţă pentru alte sectoare.

Acordul arată cât de puternică a devenit în acest an poziţia sindicatelor în negocierile salariale în urma boomului economiei germane, potrivit Financial Times.

Anul trecut, eco­no­mia a avansat cu cel mai rapid ritm din 2011, impulsionată de cererea internă puter­ni­că şi de redresarea zonei euro. Trendul ar ur­ma să continue, eco­no­miştii aştep­tându-se ca Germania să mar­cheze al nouălea an consecu­tiv de creştere în 2018. Rata şomajului se situează la cel mai scăzut nivel de la reunificare.

Citește tot articolul pe ZF

Ultima oră
Alte titluri din: Externe
Patronul Facebook nu a convins Parlamentul European Patronul Facebook nu a convins Parlamentul European
Microbuz înmatriculat în România implicat într-un accident rutier lângă Budapesta. Șapte persoane au murit Microbuz înmatriculat în România implicat într-un accident rutier lângă Budapesta. Șapte persoane au murit
Mai multe titluri din: Externe
Antena3.ro VIDEO CUTREMURĂTOR în cazul tragediei din Ungaria. Şoferul microbuzului făcea Live pe Facebook în momentul accidentului
Libertatea.ro Prima apariție publică a lui Harry și Meghan, după nuntă! Ținuta ducesei...
A1.ro E oficial! De ce a murit psihologul Hanibal Dumitrașcu. Cauzele morții
IncomeMagazine.ro Cate rachete balistice are armata Rusiei?