Rusia: Rogozin a gasit o "Cutie a Pandorei" in planurile lui Trump

14 Mar 2018

Daca, sub pretextul crearii unor forte cosmice de sine statatoare, presedintele Donald Trump are in vedere amplasarea de armament in spatiu, "Statele Unite vor deschide Cutia Pandorei", a apreciat, pe pagina sa de Facebook, vicepresedintele rus Dmitri Rogozin.

 

Despre intentiile sale de a infiinta aceste trupe, Trump a anuntat vorbind la o intalnire cu militari ai infanteriei marine. Liderul de la Casa Alba a recunoscut, totodata, ca "initial, ideea i s-a parut oarecum neserioasa", dar cu timpul si-a revizuit punctul de vedere.

"Cosmosul este un camp de lupta la fel ca Pamantul, aerul sau marea. Este posibil sa infiintam chiar niste forte aerospatiale. Avem forte aeriene militare, vom avea si forte aerospatiale", declara Trump.

In decembrie 2017, seful comandamentului strategic al armatei americane, John Hyten, afirma ca Rusia si China lucreaza la tipuri de armament care pot dobori tinte aflate la mari altitudini, undeva pe orbitele din jurul Terrei. Or, acest lucru ar putea modifica echilibrul de forte in lume, aprecia oficialul de la Pentagon.

Ultima oră
Alte titluri din: Externe
Mark Zuckerberg își asumă greșelile care au dus la exploatarea celor 50 de milioane de conturi de Facebook Mark Zuckerberg își asumă greșelile care au dus la exploatarea celor 50 de milioane de conturi de Facebook
Sarkozy a fost eliberat miercuri după 26 de ore de arest Sarkozy a fost eliberat miercuri după 26 de ore de arest
Mai multe titluri din: Externe
Antena3.ro Ce avere a lăsat în urmă jurnalistul Andrei Gheorghe
Libertatea.ro Clipe grele pentru Anamaria Prodan. Medicii au confirmat
A1.ro Cristian Pomohaci a cedat. Cântărețul de muzică populară a recunoscut: „E adevărat că sunt...”. Oamenii care-l ascultau au rămas fără cuvinte!
IncomeMagazine.ro Cate rachete balistice are armata Rusiei?