Rex Tillerson, demis pe Twitter

14 Mar 2018

Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat, ieri, demiterea secretarului de Stat, Rex Tillerson, care va fi înlocuit cu Mike Pompeo, actualul director al Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA). El nu i-a comunicat lui Tillerson motivul demiterii.

Trump a făcut anunţul pe platforma de microblogging Twitter. „Mike Pompeo, directorul CIA, va deveni noul secretar de Stat. Va avea o activitate formidabilă! Îi mulţumesc lui Rex Tillerson pentru activitate!”, a transmis Trump. „Gina Haspel va fi noul director al CIA, prima femeie numită în această funcţie. Felicitări tuturor!”, a adăugat el. Tillerson se află în prezent într-un turneu în Africa, pe care probabil îl va încheia mai devreme. În urmă cu câteva zile, Tillerson afirmase că Trump a luat „de unul singur” decizia de a se întâlni cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, în contextul în care hotărârea a generat surprindere în SUA, inclusiv în rândul funcţionarilor de la Casa Albă. În ultimele luni, Trump și Tillerson au avut mai multe divergențe. „Rex Tillerson intenţiona să rămână în funcţie”, a declarat, pe de altă parte, subsecretarul de Stat pentru Diplomaţie Publică şi Afaceri Publice, Steven Goldstein. Într-o declaraţie făcută după anunţul demiterii lui Tillerson, Trump a explicat că a luat „de unul singur” această hotărâre.

Surse politice susțin că Trump dorea să-l înlocuiască pe Tillerson, fiind nemulţumit că acesta nu a negat clar că l-a numit „imbecil”.

 

 

 

Ultima oră
Alte titluri din: Externe
Mark Zuckerberg își asumă greșelile care au dus la exploatarea celor 50 de milioane de conturi de Facebook Mark Zuckerberg își asumă greșelile care au dus la exploatarea celor 50 de milioane de conturi de Facebook
Sarkozy a fost eliberat miercuri după 26 de ore de arest Sarkozy a fost eliberat miercuri după 26 de ore de arest
Mai multe titluri din: Externe
Antena3.ro Ce avere a lăsat în urmă jurnalistul Andrei Gheorghe
Libertatea.ro Clipe grele pentru Anamaria Prodan. Medicii au confirmat
A1.ro Cristian Pomohaci a cedat. Cântărețul de muzică populară a recunoscut: „E adevărat că sunt...”. Oamenii care-l ascultau au rămas fără cuvinte!
IncomeMagazine.ro Cate rachete balistice are armata Rusiei?