„Otrăvirea lui Skripal nu e problema Rusiei!”

13 Mar 2018

Otrăvirea în Marea Britanie a fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei acestuia „nu este problema” Rusiei, a declarat, ieri, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

„În orice caz, asta nu e problema noastră. Cetăţeanul rus menţionat a lucrat pentru unul dintre serviciile speciale britanice, incidentul a avut loc pe teritoriul britanic şi nu este în niciun fel problema Rusiei, cu atât mai puţin a liderilor săi”, le-a spus Peskov jurnaliştilor. Întrebat despre afirmaţiile apărute în mass-media britanice despre posibila implicare a Moscovei, oficialul rus a spus că „nu a auzit declaraţii ale politicienilor britanici potrivit cărora Rusia ar fi implicată”. Serghei Skripal (66 de ani) şi fiica sa Iulia (33 de ani) au fost găsiţi, la 4 martie, în stare de inconştienţă pe o bancă din apropierea unui centru comercial din oraşul Salisbury, în sudul Angliei. De atunci, ei se află spitalizaţi în stare foarte gravă. Skripal, fost colonel în serviciul de informaţii al armatei ruse, a fost arestat în Rusia în decembrie 2004 pentru că a dezvăluit secrete către serviciul britanic de informaţii externe şi s-a refugiat în Marea Britanie după ce a fost eliberat, în 2010, într-un schimb de spioni.

Autoritățile de la Moscova au calificat drept „propagandă” acuzaţiile privind implicarea Rusiei în otrăvirea lui Skripal.

 

Ultima oră
Alte titluri din: Externe
Polonia nu renunţă la a revendica despăgubiri de război Polonia nu renunţă la a revendica despăgubiri de război
Un motan dispărut de acasă după un uragan din SUA s-a reîntâlnit cu proprietarul său după 14 ani Un motan dispărut de acasă după un uragan din SUA s-a reîntâlnit cu proprietarul său după 14 ani
Mai multe titluri din: Externe
Antena3.ro Ce avere a lăsat în urmă jurnalistul Andrei Gheorghe
Libertatea.ro Medicii au sfătuit familia să se aștepte la ce e mai rău. Diagnosticul pus de medici
A1.ro Cristian Pomohaci a cedat. Cântărețul de muzică populară a recunoscut: „E adevărat că sunt...”. Oamenii care-l ascultau au rămas fără cuvinte!
IncomeMagazine.ro Cate rachete balistice are armata Rusiei?