Marea Britanie va cere liderilor europeni să expulzeze spioni ruşi

22 Mar 2018

Marea Britanie va încuraja liderii europeni să expulzeze agenţi ruşi ai agenţiilor de informaţii din propriile ţări, într-o încercare de a destabiliza reţeaua construită de Rusia în Europa. În plus, Marea Britanie a avertizat că vestul  se confruntă cu o ameninţare de lungă durată din partea lui Vladimir Putin, scrie The Guardian.

Theresa May va cere liderilor europeni să examineze răspunsul Marii Britanii la folosirea agentului neurotoxic împotriva fostului dublu agent rus şi a fiicei sale în Salisbury pentru a stabili propriile măsuri, când se întâlnesc în Bruxelles, joi.

În orice caz, empatia oficialilor se îndreaptă spre reducerea capacităţii Kremlinului de a face rău decât spre escaladarea unui conflict.

Un oficial de la Whitehall a afirmat că Rusia “s-a dovedit a fi un inamic strategic, nu un partener strategic”, arătând spre un mod de a se comporta.Oficialul a punctat atacurile cibernetice din Germania, SUA, Danemarca, cât şi agresiunile din Siria şi Ucraina.

 

Ultima oră
Pe aceeasi temă
23 de diplomați ruși, expulzați din Marea Britanie 23 de diplomați ruși, expulzați din Marea Britanie
Cei 23 de diplomaţi ruşi au părăsit Marea Britanie Cei 23 de diplomaţi ruşi au părăsit Marea Britanie
Alte titluri din: Externe
Mai mulţi jurnalişti anti-Erdogan au fost acuzaţi de terorism Mai mulţi jurnalişti anti-Erdogan au fost acuzaţi de terorism
Criminal în serie, prins după 40 de ani Criminal în serie, prins după 40 de ani
Mai multe titluri din: Externe
Antena3.ro Ce făcea fata asta în pat, în fiecare noapte, până la ora 3 dimineaţa. Iubitul nu a mai suportat şi a părăsit-o!
Libertatea.ro Chef Cătălin Scărlătescu, la un pas de moarte
A1.ro Informația care a explodat: "Papa Francisc vrea să anuleze Biblia"
IncomeMagazine.ro Cate rachete balistice are armata Rusiei?