Luminile de Crăciun din Betleem, stinse după declarația lui Trump privind recunoașterea capitalei la Ierusalim

07 Dec 2017

Palestinienii au stins miercuri noaptea luminile de Crăciun la Betleem, considerat oraşul unde s-a născut Iisus, în semn de protest faţă de decizia preşedintelui american Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitala Israelului, informează Reuters. 

Un pom de Crăciun împodobit cu beculeţe, amplasat în faţa Bisericii Naşterii Domnului, şi un altul la Ramallah, în apropierea locului în care a fost înhumat fostul lider palestinian Yasser Arafat, au fost lăsate în întuneric. 

"Pomul de Crăciun a fost stins astăzi (miercuri) la ordinul primarului, în semn de protest faţă de decizia lui Trump", a declarat Fady Ghattas, ofiţerul media al municipalităţii oraşului Betleem, care nu a putut preciza dacă iluminatul va fi pornit din nou înaintea principalelor festivităţi de Crăciun. 

Totodată, sute de palestinieni furioşi au ieşit miercuri în stradă, unde au protestat, au strigat sloganuri - împotriva lui Trump şi în favoarea oraşului Ierusalim - şi au dat foc la cauciucuri. Au avut loc proteste în Beit Hanoun în nordul Fâşiei Gaza, în întregul oraş Gaza şi în oraşele Khan Younis şi Rafah, din sudul Fâşiei Gaza, relatează dpa. Proteste de mai mici dimensiuni au avut loc şi în Ramallah şi Betleem, în Cisiordania. 

De la difuzoarele moscheilor, locuitorii din Gaza au fost chemaţi să iasă în stradă să-şi exprime furia şi protestul faţă de declaraţia lui Trump. AGERPRES

Ultima oră
Alte titluri din: Externe
Liderul partidului de extremă dreapta Britain First, arestat după ce a făcut afirmaţii anti-islamite Liderul partidului de extremă dreapta Britain First, arestat după ce a făcut afirmaţii anti-islamite
Crimele împotriva femeilor au crescut în Mexic Crimele împotriva femeilor au crescut în Mexic
Mai multe titluri din: Externe
Antena3.ro Ce au găsit polițiștii scris în palma criminalei când au arestat-o
Libertatea.ro Scrisoarea trimisă de asasina de la metrou cu două luni înaintea comiterii crimei
A1.ro Noi detalii ies la iveală. Ce a făcut CRIMINALA de la METROU, înainte de a-i lua viața tinerei de 25 de ani. A fost surprinsă de camere: "În scurt timp... ucidea! Când am văzut poză la ştiri m-a şocat"
IncomeMagazine.ro Cate rachete balistice are armata Rusiei?