x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Italia va cere o derogare de la regulile UE privind deficitul bugetar, pentru realibitarea de clădiri cu risc seismic

Italia va cere o derogare de la regulile UE privind deficitul bugetar, pentru realibitarea de clădiri cu risc seismic

28 Aug 2016   •   13:20
Italia va cere o derogare de la regulile UE privind deficitul bugetar, pentru realibitarea de clădiri cu risc seismic

Guvernul italian va solicita o derogare de la regulile Uniunii Europene privind deficitul bugetar, pentru a lansa un program de mai multe miliarde de euro ce are drept scop reabilitarea de clădiri cu risc seismic, relatează duminică agenţia DPA.

''Va fi o cerere serioasă, specifică şi graduală pentru a aborda riscurile seismice cu investiţiile necesare'', a declarat adjunctul ministrului economiei Enrico Zanetti în cotidianul La Stampa.

Un seism cu magnitudinea de 6 grade a zguduit o regiune muntoasă din centrul Italiei miercurea trecută, distrugând mai multe localităţi şi provocând moartea a cel puţin 291 de persoane. Costurile remedierii pagubelor nu sunt clare, dar pentru finalizarea lucrărilor se pare că este nevoie de miliarde de euro şi de ani de zile.

Potrivit estimărilor Consiliului Naţional al Inginerilor, peste 50 % din casele particulare de pe cuprinsul Italiei nu respectă nici un fel de reguli privind siguranţa în caz de cutremur şi reabilitarea celor aflate în zonele cu cel mai mare risc seismic ar costa circa 36 de miliarde de euro.

AGERPRES

×