x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Iranul a testat cu succes o rachetă balistică (presă)

Iranul a testat cu succes o rachetă balistică (presă)

23 Sep 2017   •   08:27
Iranul a testat cu succes o rachetă balistică (presă)
Sursa foto: Stocktrek Images/Getty Images/Stocktrek Images

Iranul a testat cu succes vineri seara o rachetă balistică cu raza de acţiune de 2000 de kilometri, a anunţat sâmbătă postul iranian de televiziune Press TV, preluat de Xinhua.

Televiziunea a difuzat imagini de la lansare, precizând că este vorba de noua rachetă Khorramshahr, prezentată cu numai câteva ore înainte la o paradă militară la Teheran.

Preşedintele Iranului, Hassan Rohani, a declarat vineri, înainte de test, că ţara sa îşi va consolida capacităţile militare în pofida criticilor din partea SUA şi a Franţei. Teheranul susţine că rachetele pe care le dezvoltă au caracter defensiv.

Statele Unite îşi exprimaseră deja intenţia de a renegocia acordului nuclear încheiat cu Iranul în 2015, astfel încât să includă şi alte ameninţări, cum ar fi rachetele sau atacurile cibernetice. Rusia a respins vineri ideea prin vocea ministrului de externe Serghei Lavrov. În forma actuală, înţelegerea nu se referă la rachete, ci prevede ca, în schimbul ridicării unor sancţiuni internaţionale, Iranul să renunţe la programul de înarmare nucleară. www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: racheta iran