Iranul a interzis prezenţa limbii engleze în şcoala primară

08 Ian 2018

Iranul a interzis orele de limba engleză în şcoala primară, numind subiectul o “invazie culturală”, scrie BBC.

Ministerul educaţiei “are în vedere întărirea abilităţilor privind limbile persane şi cultura iranian islamică la copiii aflaţi în şcoala primară”, a declarat secretarul ministerului pentru presa locală.

Liderul Suprem din Iran, Ayatollah Ali Khamenei, şi-a exprimat în mai multe rânduri îngrijorarea în privinţa predării limbii engleze, o limbă văzută drept o abilitate importantă pentru mulţi iranieni.

Engleza este o limbă străină opţională pentru mulţi aflaţi în şcoala secundară, care începe la vârsta de 12 ani, însă popularitatea sa a condus ca această opţiune să fie prezentată mai devreme copiilor.

 

Ultima oră
Pe aceeasi temă
Proteste Iran: Ședință specială a parlamentului Proteste Iran: Ședință specială a parlamentului
Iranul susține că a arestat un european care ar fi condus protestele din ultimele zile Iranul susține că a arestat un european care ar fi condus protestele din ultimele zile
Alte titluri din: Externe
Mai mulţi jurnalişti anti-Erdogan au fost acuzaţi de terorism Mai mulţi jurnalişti anti-Erdogan au fost acuzaţi de terorism
Criminal în serie, prins după 40 de ani Criminal în serie, prins după 40 de ani
Mai multe titluri din: Externe
Antena3.ro Ce făcea fata asta în pat, în fiecare noapte, până la ora 3 dimineaţa. Iubitul nu a mai suportat şi a părăsit-o!
Libertatea.ro Chef Cătălin Scărlătescu, la un pas de moarte
A1.ro Informația care a explodat: "Papa Francisc vrea să anuleze Biblia"
IncomeMagazine.ro Cate rachete balistice are armata Rusiei?