Uniunea Europeană a suspendat, timp de şase luni, o serie de sancţiuni economice impuse Iranului

Autor: MEDIAFAX
20 Ian 2014
Uniunea Europeană a suspendat, timp de şase luni, o serie de sancţiuni economice impuse Iranului, după ce regimul de la Teheran a sistat activităţi nucleare sensibile, în conformitate cu acordul încheiat cu marile puteri. "Consiliul a suspendat unele sancţiuni ale UE impuse Iranului", se arată într-un comunicat oficial.

Organizaţia Iraniană pentru Energie Atomică (OIEA) a anunţat luni dimineaţă suspendarea activităţilor de purificare a uraniului la nivelul de 20%. Măsura a fost confirmată de Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA).

Prin Acordul de la Geneva, Iranul s-a angajat - în schimbul unei relaxări a anumitor sancţiuni internaţionale - să limiteze, în următoarele şase luni, îmbogăţirea uraniului la nivelul de 20% la uzinele nucleare de la Natanz şi Fordo, precum şi la reactorul de apă grea de la Arak. Iranul este suspectat de Occident că încearcă să fabrice arme atomice sub paravanul unui program nuclear civil. Regimul islamist de la Teheran neagă acuzaţiile.
Ultima oră
Alte titluri din: Externe
Mai mulţi jurnalişti anti-Erdogan au fost acuzaţi de terorism Mai mulţi jurnalişti anti-Erdogan au fost acuzaţi de terorism
Criminal în serie, prins după 40 de ani Criminal în serie, prins după 40 de ani
Mai multe titluri din: Externe
Antena3.ro Ce făcea fata asta în pat, în fiecare noapte, până la ora 3 dimineaţa. Iubitul nu a mai suportat şi a părăsit-o!
Libertatea.ro Chef Cătălin Scărlătescu, la un pas de moarte
A1.ro Informația care a explodat: "Papa Francisc vrea să anuleze Biblia"
IncomeMagazine.ro Cate rachete balistice are armata Rusiei?