x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Uniunea Europeană a suspendat, timp de şase luni, o serie de sancţiuni economice impuse Iranului

Uniunea Europeană a suspendat, timp de şase luni, o serie de sancţiuni economice impuse Iranului

de Mediafax    |    20 Ian 2014   •   17:35
Uniunea Europeană a suspendat, timp de şase luni, o serie de sancţiuni economice impuse Iranului

Uniunea Europeană a suspendat, timp de şase luni, o serie de sancţiuni economice impuse Iranului, după ce regimul de la Teheran a sistat activităţi nucleare sensibile, în conformitate cu acordul încheiat cu marile puteri. "Consiliul a suspendat unele sancţiuni ale UE impuse Iranului", se arată într-un comunicat oficial.

Organizaţia Iraniană pentru Energie Atomică (OIEA) a anunţat luni dimineaţă suspendarea activităţilor de purificare a uraniului la nivelul de 20%. Măsura a fost confirmată de Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA).

Prin Acordul de la Geneva, Iranul s-a angajat - în schimbul unei relaxări a anumitor sancţiuni internaţionale - să limiteze, în următoarele şase luni, îmbogăţirea uraniului la nivelul de 20% la uzinele nucleare de la Natanz şi Fordo, precum şi la reactorul de apă grea de la Arak. Iranul este suspectat de Occident că încearcă să fabrice arme atomice sub paravanul unui program nuclear civil. Regimul islamist de la Teheran neagă acuzaţiile.

×
Subiecte în articol: iran sanctiuni uniunea europeana