Iran - Britanicii arestati, la judecata

23 Iun 2004

Iranul a anuntat ca ii va actiona in justitie pe cei opt britanici arestati luni, pentru ca au intrat ilegal in apele iraniene.

Militarii britanici au fost interceptati in timp ce patrulau, in zona Shatt al-Arab, intr-o zona de frontiera dintre Iran si Irak, nemarcata pe cursul fluviului. Teheranul sustine ca militarii se aflau la un kilometru in interiorul granitelor iraniene, motiv pentru care au fost retinuti si plasati intr-o locatie secreta. Marina regala britanica a anuntat ca militarii sai aveau ca misiune antrenarea politiei fluviale irakiene.

EFORTURI. Britanicii si-au pus la bataie toate mijloacele diplomatice pentru a usura soarta oamenilor lor. Ambasada Marii Britanii la Teheran incerca sa negocieze cu autoritatile iraniene posibilitatea de a-i vedea pe cei opt. De la Londra, ministrul de Externe Jack Straw a discutat telefonic cu omologul sau iranian, Kamal Kharazi. Responsabilii britanici nu au dat prea multe detalii despre continutul convorbirii. De partea lor, iranienii au comunicat ca ancheta este in curs si ca nu se poate sti, deocamdata, daca si cand vor fi eliberati britanicii. (Ana Ilie)
Ultima oră
Alte titluri din: Externe
Un nou atac in Germania:  Un refugiat sirian a fost arestat după ce a ucis o femeie cu o macetă Un nou atac in Germania: Un refugiat sirian a fost arestat după ce a ucis o femeie cu o macetă
Anunț fără precedent făcut de Bulgaria: "Sunt provocări din partea Rusiei! Luăm măsuri!" Anunț fără precedent făcut de Bulgaria: "Sunt provocări din partea Rusiei! Luăm măsuri!"
Mai multe titluri din: Externe
Antena3.ro Răsturnare de situație în cazul atacului armat de la Munchen. Reclama apărută pe Facebook cu puțin timp înainte de atac
Libertatea.ro Gata! Iulia Vântur l-a cucerit definitiv pe Salman Khan cu acest gest!
A1.ro Ce simțim cu un minut înaintea MORȚII! Momentul în care...
IncomeMagazine.ro Horoscopul zilei de luni, 25 iulie 2016