Iran - Britanicii arestati, la judecata

23 Iun 2004

Iranul a anuntat ca ii va actiona in justitie pe cei opt britanici arestati luni, pentru ca au intrat ilegal in apele iraniene.

Militarii britanici au fost interceptati in timp ce patrulau, in zona Shatt al-Arab, intr-o zona de frontiera dintre Iran si Irak, nemarcata pe cursul fluviului. Teheranul sustine ca militarii se aflau la un kilometru in interiorul granitelor iraniene, motiv pentru care au fost retinuti si plasati intr-o locatie secreta. Marina regala britanica a anuntat ca militarii sai aveau ca misiune antrenarea politiei fluviale irakiene.

EFORTURI. Britanicii si-au pus la bataie toate mijloacele diplomatice pentru a usura soarta oamenilor lor. Ambasada Marii Britanii la Teheran incerca sa negocieze cu autoritatile iraniene posibilitatea de a-i vedea pe cei opt. De la Londra, ministrul de Externe Jack Straw a discutat telefonic cu omologul sau iranian, Kamal Kharazi. Responsabilii britanici nu au dat prea multe detalii despre continutul convorbirii. De partea lor, iranienii au comunicat ca ancheta este in curs si ca nu se poate sti, deocamdata, daca si cand vor fi eliberati britanicii. (Ana Ilie)
Ultima oră
Alte titluri din: Externe
Engleza ar putea pierde statutul de limbă oficială a UE Engleza ar putea pierde statutul de limbă oficială a UE
BREXIT. Naționaliștii din Țara Galilor cer independența față de Marea Britanie BREXIT. Naționaliștii din Țara Galilor cer independența față de Marea Britanie
Mai multe titluri din: Externe
Antena3.ro Florin Busuioc rupe tăcerea. Anunțul făcut de vedeta tv
Libertatea.ro Detalii cutremurătoare! Ce a făcut Fane Spoitoru în ultimele lui clipe de viață
A1.ro Un tânăr a murit de două ori, dar s-a întors la viață! A dezvăluit ce se află în lumea de dincolo!
IncomeMagazine.ro Horoscopul zilei de marti, 28 iunie 2016