Iran - Britanicii arestati, la judecata

23 Iun 2004

Iranul a anuntat ca ii va actiona in justitie pe cei opt britanici arestati luni, pentru ca au intrat ilegal in apele iraniene.

Militarii britanici au fost interceptati in timp ce patrulau, in zona Shatt al-Arab, intr-o zona de frontiera dintre Iran si Irak, nemarcata pe cursul fluviului. Teheranul sustine ca militarii se aflau la un kilometru in interiorul granitelor iraniene, motiv pentru care au fost retinuti si plasati intr-o locatie secreta. Marina regala britanica a anuntat ca militarii sai aveau ca misiune antrenarea politiei fluviale irakiene.

EFORTURI. Britanicii si-au pus la bataie toate mijloacele diplomatice pentru a usura soarta oamenilor lor. Ambasada Marii Britanii la Teheran incerca sa negocieze cu autoritatile iraniene posibilitatea de a-i vedea pe cei opt. De la Londra, ministrul de Externe Jack Straw a discutat telefonic cu omologul sau iranian, Kamal Kharazi. Responsabilii britanici nu au dat prea multe detalii despre continutul convorbirii. De partea lor, iranienii au comunicat ca ancheta este in curs si ca nu se poate sti, deocamdata, daca si cand vor fi eliberati britanicii. (Ana Ilie)
Ultima oră
Alte titluri din: Externe
Afirmație bizară din partea unui consilier al președintelui Erdogan: Bucătarii străini spionează Turcia Afirmație bizară din partea unui consilier al președintelui Erdogan: Bucătarii străini spionează Turcia
DiCaprio şi preşedintele fundaţiei sale au discutat cu Trump şi echipa sa despre potenţialul energiilor regenerabile DiCaprio şi preşedintele fundaţiei sale au discutat cu Trump şi echipa sa despre potenţialul energiilor regenerabile
Mai multe titluri din: Externe
Antena3.ro E VESTEA TRISTĂ a ZILEI de azi. Ce păcat, ce păcat!
Libertatea.ro ULTIMĂ ORĂ: Gigi Becali o să turbeze când o să vadă ce i-au făcut acești escroci
A1.ro Primul atentat cu bombă cu ceas din istoria României. Unde? Chiar în mijlocul Bucureștiului!
IncomeMagazine.ro Horoscopul zilei de joi, 8 decembrie 2016