Iran - Britanicii arestati, la judecata

23 Iun 2004

Iranul a anuntat ca ii va actiona in justitie pe cei opt britanici arestati luni, pentru ca au intrat ilegal in apele iraniene.

Militarii britanici au fost interceptati in timp ce patrulau, in zona Shatt al-Arab, intr-o zona de frontiera dintre Iran si Irak, nemarcata pe cursul fluviului. Teheranul sustine ca militarii se aflau la un kilometru in interiorul granitelor iraniene, motiv pentru care au fost retinuti si plasati intr-o locatie secreta. Marina regala britanica a anuntat ca militarii sai aveau ca misiune antrenarea politiei fluviale irakiene.

EFORTURI. Britanicii si-au pus la bataie toate mijloacele diplomatice pentru a usura soarta oamenilor lor. Ambasada Marii Britanii la Teheran incerca sa negocieze cu autoritatile iraniene posibilitatea de a-i vedea pe cei opt. De la Londra, ministrul de Externe Jack Straw a discutat telefonic cu omologul sau iranian, Kamal Kharazi. Responsabilii britanici nu au dat prea multe detalii despre continutul convorbirii. De partea lor, iranienii au comunicat ca ancheta este in curs si ca nu se poate sti, deocamdata, daca si cand vor fi eliberati britanicii. (Ana Ilie)
Ultima oră
Alte titluri din: Externe
Zborul MH17: Investigaţia condusă de Olanda confirmă că avionul a fost doborât de o rachetă adusă din Rusia Zborul MH17: Investigaţia condusă de Olanda confirmă că avionul a fost doborât de o rachetă adusă din Rusia
Confruntare cu scântei între Clinton și Trump Confruntare cu scântei între Clinton și Trump
Mai multe titluri din: Externe
Antena3.ro Când iese de la ore, profesoara unui liceu din București își face de cap! Pozele care au șocat elevii
Libertatea.ro Bucurie pentru români! Primesc mai mulți bani pentru mâncare
A1.ro Cel mai șmecher borfaș din istorie a fost ucis de Tușa Ana din Comloșu Mare, patroană de bordel. ”L-am iubit și l-am trădat!”
IncomeMagazine.ro Horoscopul zilei de joi, 29 septembrie 2016