x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Iran - Britanicii arestati, la judecata

Iran - Britanicii arestati, la judecata

23 Iun 2004   •   00:00

Iranul a anuntat ca ii va actiona in justitie pe cei opt britanici arestati luni, pentru ca au intrat ilegal in apele iraniene.

Militarii britanici au fost interceptati in timp ce patrulau, in zona Shatt al-Arab, intr-o zona de frontiera dintre Iran si Irak, nemarcata pe cursul fluviului. Teheranul sustine ca militarii se aflau la un kilometru in interiorul granitelor iraniene, motiv pentru care au fost retinuti si plasati intr-o locatie secreta. Marina regala britanica a anuntat ca militarii sai aveau ca misiune antrenarea politiei fluviale irakiene.

EFORTURI. Britanicii si-au pus la bataie toate mijloacele diplomatice pentru a usura soarta oamenilor lor. Ambasada Marii Britanii la Teheran incerca sa negocieze cu autoritatile iraniene posibilitatea de a-i vedea pe cei opt. De la Londra, ministrul de Externe Jack Straw a discutat telefonic cu omologul sau iranian, Kamal Kharazi. Responsabilii britanici nu au dat prea multe detalii despre continutul convorbirii. De partea lor, iranienii au comunicat ca ancheta este in curs si ca nu se poate sti, deocamdata, daca si cand vor fi eliberati britanicii. (Ana Ilie)

×
Subiecte în articol: externe