x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Evenimente violente în timpul vizitei preşedintelui Coreei de Sud în China

Evenimente violente în timpul vizitei preşedintelui Coreei de Sud în China

14 Dec 2017   •   16:11
Evenimente violente în timpul vizitei preşedintelui Coreei de Sud în China

Coreea de Sud doreşte ca Beijingul să-şi ceară scuze formal după ce un fotojurnalist sud-coreean a fost bătut de zeci de gardieni chinezi, în timp ce încerca să surprindă o vizită de stat a preşedintelui sud-coreean Moon Jae-in, scrie The Guardian.

Vizita de patru zile a lui Moon, prima sa vizită în China de când a fost ales preşedinte în mai, avea ca scop promovare unor legături mai călduroase între Seoul şi Beijing, după o ceartă de lungă durată în legătură cu Thadd, sistemul antirachetă al SUA, introdus să contracareze atacurile din Coreea de Nord. Joi seară, Moon urmează să se întâlnească cu preşedintele Chinei, Xi Jinping.

Au existat scene violente joi dimineaţă, când gărzile chineze au încercat să restricţioneze mişcările unui grup de jurnalişti la un târg din Beijing la care a participat Moon, potrivit presei sud-coreene.

Agenţia de presă de stat din Coreea de Sud, Yonhap, a scris că după ce grupul de jurnalişti a fost blocat, un fotograf “a fost scos afară din grup de către 15 gardieni chinezi de la securitate. Acesta a fost bătut sever, fiind complet înconjurat de gardieni, în ciuda protestelor puternice ale colegilor săi şi ale oficialilor sud-coreeni, inclusiv ale celor din biroul preşedintelui”, scrie Yonhap.

Publicaţia Korea JoongAng Daily scrie că în timp ce oficialii prezidenţiali “încercau să îi oprească, peste 15 chinezi îl loveau pe jurnalist, căzut la pământ”. Potrivit publicaţiei, acesta a fost rănit grav în zona feţei.

Oficialii prezidenţiali au fost, de asemenea, loviţi în momentul în care au încercat să oprească gardienii, a mai adăugat publicaţia.

După ce a fost tratat de echipa medicală a lui Moon, Yonap scrie că jurnalistul a fost dus la spital unde se află în “terapie intensivă”.

×