Evadare dramatică dintr-o închisoare din Peru

14 Feb 2018

Un deţinut care a planificat o evadare spectaculoasă dintr-o închisoare din Peru, prin schimbarea locului cu fratele său geamăn venit să-l viziteze, a fost recapturat, scrie The Guardian.

Arestarea lui Alexander Jheferson Delgado Herrera a marcat sfârşitul a peste un an în care acesta a fugit de autorităţi. Alexander Herrera îşi ispăşea o pedeapsă de 16 ani de închisoare pentru abuz sexual faţă de un minor şi jaf, când fratele său geamăn, Giancarlo, a venit să-l viziteze în ianuarie, anul trecut.

Alexander Delgado Herrera l-a drogat pe fratele său, Giancarlo, şi s-a schimbat în hainele lui înainte să iasă din închisoare, potrivit BBC. Nefiind sigur în legătură cu ce s-a întâmplat, Giancarlo a fost, iniţial, anchetat de poliţişti pentru complicitate, însă, ulterior, judecătorii au renunţat la acuzaţii, notează El Pais.

“Astăzi a fost recapturat un violator care pe data de 10 ianuarie 2017 a fugit din Piedras Gordas unde a fost înlocuit de fratele său”, a spus ministrul de interne într-o declaraţie. “Această rudă se afla în detenţie în locul său, dar astăzi Delgado Herrera a fost arestat”.

Autorităţile l-au monitorizat pe Delgado Herrera pentru mai multe luni şi l-au localizat în faţa unei clădiri din districtul Callao, potrivit ministrului. Acesta a încercat să scape când a văzut agenţii de la Poliţia Naţională din Peru, dar a fost capturat.

Delgado Herrera a afirmat că a făcut acest plan dramatic de evadare pentru că voia să-şi vadă mama, scrie publicaţia locală Diaro Correo.

 

 

Ultima oră
Pe aceeasi temă
Evadare de doar 35 de minute, la un penitenciar din Tulcea Evadare de doar 35 de minute, la un penitenciar din Tulcea
Sute de deţinuţi au evadat dintr-o închisoare din Benghazi. "Este revoltă în interiorul închisorii, dar şi un atac din exterior!" Sute de deţinuţi au evadat dintr-o închisoare din Benghazi. "Este revoltă în interiorul închisorii, dar şi un atac din exterior!"
Alte titluri din: Externe
Mesajul disperat al unei eleve adresat presedintelui Trump! Mesajul disperat al unei eleve adresat presedintelui Trump!
Cutremur într-un loc mai puțin obișnuit de pe glob Cutremur într-un loc mai puțin obișnuit de pe glob
Mai multe titluri din: Externe
Antena3.ro Horoscopul runelor cu Mihai Voropchievici. Ce prezic astrele pentru săptămâna viitoare
Libertatea.ro Monica Gabor, partidă de sex în restaurant. Înregistrarea reală, făcută publică acum
A1.ro Plătești acum 7.000 de lei sau soţia ta moare! Caz șocant într-un spital din România, dezvăluit chiar de un medic
IncomeMagazine.ro Cate rachete balistice are armata Rusiei?