Ebola se răspândeşte în Republica Democrată Congo

17 Mai 2018

Epidemia de Ebola din Republica Democrată Congo s-a răspândit din zona rurală în cea urbană, ridicând temeri că va deveni greu de ţinut sub control, scrie BBC.

Ministrul Sănătăţii, Oly Ilunga Kalenga, a confirmat un caz de Ebola în Mbandaka, un oraş cu un milion de locuitori, aflat la 130 de kilometri de zona în care a fost identificat primul caz, în această lună. Oraşul este un centru de transport major cu rute către capitala ţări, Kinshasa.

Până acum, 42 de persoane au fost infectate, iar 23 au decedat.

Ebola este o boală infecţioasă gravă care duce la hemoragie internă şi care se dovedeşte fatală de cele mai multe ori. Aceasta se răspândeşte rapid prin contact cu o mică cantitate de fluide corporale. Primele simptome sunt asemănătoare cu cele ale gripei.

Ultima oră
Pe aceeasi temă
ŞOCANT. Bolnav de EBOLA, fugărit de medici într-o piaţă din Liberia. Bărbatul înfometat căuta mâncare (VIDEO) ŞOCANT. Bolnav de EBOLA, fugărit de medici într-o piaţă din Liberia. Bărbatul înfometat căuta mâncare (VIDEO)
Focarul de Ebola din Africa de Vest, scăpat de sub control! Medici Fără Frontiere: "Epidemia este fără precedent" Focarul de Ebola din Africa de Vest, scăpat de sub control! Medici Fără Frontiere: "Epidemia este fără precedent"
Alte titluri din: Externe
Mike Pompeo: Phenianul nu a răspuns în ultimele zile la întrebările Washingtonului Mike Pompeo: Phenianul nu a răspuns în ultimele zile la întrebările Washingtonului
Ucraina interzice activitatea agenţiei de presă ruse RIA Novosti pe teritoriul său Ucraina interzice activitatea agenţiei de presă ruse RIA Novosti pe teritoriul său
Mai multe titluri din: Externe
Antena3.ro S-a întâlnit cu un călugăr de la Mănăstirea din Peștera Ialomiței. Bătrânul era speriat, vorbea grăbit și gesticula. S-a apropiat de femeie și i-a spus ceva cumplit…
Libertatea.ro Și-au dus fetița la spital, după ce au văzut asta pe mâna ei. Medicii au rămas fără cuvinte
A1.ro Ministerul Educației a confirmat: se închid școli! Care sunt unitățile de învățământ vizate!
IncomeMagazine.ro Cate rachete balistice are armata Rusiei?