x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Două bombe artizanale au explodat la o moschee din Dresda

Două bombe artizanale au explodat la o moschee din Dresda

27 Sep 2016   •   11:33
Două bombe artizanale au explodat la o moschee din Dresda

Două dispozitive improvizate au explodat luni seara în oraşul german Dresda (est), unul la o moschee, iar celălalt la un centru internaţional de conferinţe, fără să se înregistreze victime, a anunţat marţi poliţia, citată de Reuters. 

''Chiar dacă până în prezent nu a fost revendicată responsabilitatea (atacurilor), mergem pe varianta că motivaţia lor a fost una xenofobă'', a declarat într-un comunicat Horst Kretzschmar, şeful poliţiei din Dresda. 

Potrivit poliţiei, există o legătură cu manifestările planificate să aibă loc în următorul weekend la Dresda cu ocazia aniversării reunificării Germaniei (3 octombrie 1990). 

În timpul exploziei, imamul moscheii se afla în interior împreună cu soţia şi fiii săi, dar ei nu au avut de suferit. Suflul exploziei a provocat însă pagube clădirii. 

La scurt timp, clădirea Centrului Internaţional pentru Congrese a fost avariată de explozia unui dispozitiv artizanal şi barul unui hotel din apropiere a fost evacuat. 

În cursul nopţii au fost trimişi poliţişti pentru a asigura paza la celelalte moschei din oraş. 

Dresda este locul unde a apărut mişcarea de protest antiislam PEGIDA, ale cărei marşuri săptămânale au atras circa 20.000 de susţinători în momentele sale de vârf la începutul lui 2015. 

Afluxul de circa un milion de migranţi în Germania anul trecut a determinat o creştere a tensiunilor sociale, în special în estul Germaniei, unde s-au înregistrat atacuri importante împotriva adăposturilor cu refugiaţi.

AGERPRES

×