x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump a ajuns la Washington pentru a da tonul festivităţilor legate de învestirea sa la Casa Albă

Donald Trump a ajuns la Washington pentru a da tonul festivităţilor legate de învestirea sa la Casa Albă

19 Ian 2017   •   21:40
Donald Trump a ajuns la Washington pentru a da tonul festivităţilor legate de învestirea sa la Casa Albă

Donald Trump a ajuns joi cu avionul la Washington, unde urmează să fie învestit vineri ca al 45-lea preşedinte al SUA, într-o ceremonie transmisă în direct de canalele de televiziune americane, transmite AFP.

Preşedintele ales s-a aflat şi miercuri în capitala SUA pentru o serie de evenimente legate de învestitură, dar s-a întors să doarmă la New York. În noaptea de joi spre vineri va dormi în schimb la Washington, la reşedinţa oficială Blair House, pentru a se instala la Casa Albă după ce va depune jurământul vineri la prânz (ora 17.00 GMT, 19.00 ora României).

Trump, îmbrăcat într-un costum sobru şi cu cravată albastră, a coborât din avion însoţit de soţia sa Melania şi de fiul lor Barron.

Avionul a aterizat la baza militară Andrews, unde este staţionat şi avionul prezidenţial Air Force One.

Trump urma să ia masa cu liderii majorităţii republicane din Senat şi Camera Reprezentanţilor, pentru a participa apoi alături de viitorul vicepreşedinte Mike Pence la o ceremonie în memoria foştilor combatanţi la cimitirul militar Arlington de la periferia Washingtonului. AGERPRES/

×