Critici cu Trump, francezii fac afaceri mari în Qatar. Proiectele ROMÂNIEI, puse la congelat?

Autor: DAN CONSTANTIN
07 Dec 2017

Președintele Franței a fost primul lider european care a criticat explicit decizia Statelor Unite de a recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului. Emmanuel Macron a calificat  miercuri, în cursul vizitei în Algeria, că decizia americană este regretabilă. Sunt de așteptat și alte declaratii ale președintelui Macron pe aceast subiect  în cursul vizitei în Qatar, începute joi dimineața.

La Doha, președintele Franței are inscrisă în program și o vizită la principala bază militară  a Statelor Unite unde se află centrul operațional și de comandă al operațiunilor antijihadiste. Componenta comercială a vizitei se concentrează pe o suplimentare a comenzii de avioane Rafale, cu încă 12 aparate, contactarea a 300 transportoare blindate și a concesiunii metroului din Doha pentru 3 miliarde euro, potrivit cotidianului Les Echos .

 În 2016 Qatar a fost vizitat de președintele Hollande, atunci semnându-se un contract pentru achiziția de 24 aparate Rafale. În 2017, Președintele Trump, a declarat  în prezența lui Klaus Iohannis, că emiratul Qatar susține terorismul islamic. Ulterior, o coaliție a statelor din Golf, condusă de Arabia Saudită, a impus un embargou asupra Qatarului.

În iunie 2016, Victor Ponta ,atunci  premier al României, a făcut o vizită oficială în Qatar. Printre miniștii care l-au însoțit s-a aflat și actualul premier Mihai Tudose, titular al portofoliul la Economie. Nu  au fost difuzate apoi informații legate de materializarea proiectelor începute în cadrul acelei vizite guvernamentale.

Ultima oră
Alte titluri din: Externe
Liderii bisericilor creştine din Ierusalim acuză măsurile fiscale Liderii bisericilor creştine din Ierusalim acuză măsurile fiscale
Locuinta unui dictator sud-american se vinde cu 8 milioane de dolari Locuinta unui dictator sud-american se vinde cu 8 milioane de dolari
Mai multe titluri din: Externe
Antena3.ro Horoscopul săptămânii 26 februarie - 4 martie, cu Camelia Pătrășcanu. Vești foarte proaste pentru mai multe zodii
Libertatea.ro Cât de mare e bărbăția lui! Chiar el a spus tot pe internet
A1.ro Și-a înjunghiat soția și a murit, la scurt timp, într-un accident rutier: Un tir i-a spulberat mașina! Imagini șocante!
IncomeMagazine.ro Cate rachete balistice are armata Rusiei?