China: Palat vechi de 800 de ani, descoperit în viitorul Oraş Olimpic

14 Mar 2018

Ruinele a ceea ce, potrivit arheologilor, ar putea fi un palat imperial al dinastiei chineze Jin (1115-1234), au fost descoperite pe amplasamentul viitorului Oraş Olimpic, care va fi construit pentru a găzdui Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing din 2022, potrivit revistei digitale Sixth Tone.

 

Descoperirea a avut loc în timpul lucrărilor de construcţie a Oraşului Olimpic la Zhangjiakou, gazda a mai multor probe de schi. Jocurile se vor desfăşura în trei locaţii diferite, astfel încât vor fi ridicate construcţii destinate sportivilor si antrenorilor.

Potrivit experţilor, ruinele aparţin unei reşedinţe a prinţilor dinastiei Jin, care au controlat nordul şi nord-estul Chinei actuale până la invazia mongolilor.

Printre ruinele palatului au fost găsite vase şi obiecte din porţelan.

Descoperirea are loc la câteva săptămâni după începerea lucrărilor la Zhangjiakou şi deocamdată nu se ştie dacă acest lucru va determina o modificare a planurilor de construcţie. AGERPRES

Ultima oră
Alte titluri din: Externe
Polonia nu renunţă la a revendica despăgubiri de război Polonia nu renunţă la a revendica despăgubiri de război
Un motan dispărut de acasă după un uragan din SUA s-a reîntâlnit cu proprietarul său după 14 ani Un motan dispărut de acasă după un uragan din SUA s-a reîntâlnit cu proprietarul său după 14 ani
Mai multe titluri din: Externe
Antena3.ro Ce avere a lăsat în urmă jurnalistul Andrei Gheorghe
Libertatea.ro Medicii au sfătuit familia să se aștepte la ce e mai rău. Diagnosticul pus de medici
A1.ro Cristian Pomohaci a cedat. Cântărețul de muzică populară a recunoscut: „E adevărat că sunt...”. Oamenii care-l ascultau au rămas fără cuvinte!
IncomeMagazine.ro Cate rachete balistice are armata Rusiei?