x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bărbăția lui Rasputin, conservată în formol și expusă la Muzeul Erotismului

Bărbăția lui Rasputin, conservată în formol și expusă la Muzeul Erotismului

24 Feb 2018   •   18:30
Bărbăția lui Rasputin, conservată în formol și expusă la Muzeul Erotismului

Ca odinioară la Mausoleul lui Lenin, stau curioșii la coadă să intre în Muzeul Erotismului din Sankt-Petersburg. Tot o mumie îi atrage, dar una mai puțin obișnuită – din orice punct de vedere ai privi lucrurile: uriașului mădular al lui Grigori Efimovici Rasputin, profetul în care a crezut orbește țarina Alexandra, „aprinzătorul candelelor imperiale” ale țarului Nicolae al II-lea.

Asasinat în 1916, în palatul Yusupov din Sankt Petersburg, Rasputin nu avea să-și găsească liniștea nici în moarte. Un an mai târziu, insurgenții bolșevici îl dezgroapă și-i ard rămășițele, pentru ca nimic să nu mai rămână din sfetnicul de taină al țarilor. Gestul lor n-avea să fie suficient; chiar și din moarte, Rasputin se va răzbuna pe lumea-ntreagă și o bucățică din el – o anume bucățică – va ajunge din nou în orașul gloriei și-al decăderii lui.

Cum a fost asasinat și castrat
Era noaptea de 16 spre 17 decembrie 1916. Invitat în palatul Prințului Felix Yusupov, într-o companie care unora le putea părea flatantă - căci era de față și Marele Duce Dimitri – magul, vizionarul, profetul Rasputin bea ceai cu votcă, în care înmuia biscuiți „glazurați” cu arsenic.  Favoritul Țarinei Alexandra nu știa ce avea să i se întâmple. Imediat ce simțurile i s-au subțiat, e atacat din toate părțile. Prințul – pe care-l bănuia de multă vreme de gelozie, căci tânărul era homosexual și-l invidia pe Rasputin pentru „dotarea” lui excepțională – este primul care îl împușcă. Trei gloanțe trage, de aproape. Fiindcă victima lui continua să se miște ca o găină rămasă fără cap, amicul lui, Puriskevici, îi trage câteva bastoane. Întreaga isterie este oprită de Marele Duce Dimitri, care trage un al patrulea glonte.


Cel care până atunci fusese stăpânul din umbră al Rusiei, zace fără suflare pe podea. Complicii cer să fie înfășurat într-un covor și aruncat în apa rece a Nevei. Înainte de asta, însă, o slujnică reușește să facă un lucru de neimaginat: îl castrează și-i pune la păstrare „bărbăția” de 28,5 centimetri, într-un borcan cu formol.

_________________________________

Articol publicat inițial în data de  24 Apr 2014 

×