x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Austria: Un bărbat a fost reţinut de poliţie la Graz pentru că a aruncat capete de porc pe şantierul unei moschei

Austria: Un bărbat a fost reţinut de poliţie la Graz pentru că a aruncat capete de porc pe şantierul unei moschei

06 Mai 2016   •   19:18
Austria: Un bărbat a fost reţinut de poliţie la Graz pentru că a aruncat capete de porc pe şantierul unei moschei

Un bărbat suspectat că a aruncat două capete de porc şi a împrăştiat sânge pe şantierul unei moschei şi al unui centrul cultural islamic, joi seară, la Graz, în sudul Austriei, a fost reţinut după ce a fost denunţat de trecători, transmite AFP, citând surse din poliţia locală.

Bărbatul de 46 de ani 'a aruncat capete de porc pe şantier şi a mânjit minaretul cu sânge', a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliţiei locale, care a fost alertată de trecători în momentul producerii faptelor.

'Nu este vorba doar despre un atac împotriva moscheii noastre, ci de un atac contra întregii noastre comunităţi religioase, a credincioşilor săi şi a libertăţii de religie', a reacţionat Centrul islamic din Graz, pe pagina de Facebook.

Conform unui bilanţ recent prezentat de Ministerul de Interne de la Viena, numărul delictelor cu tentă rasistă a crescut cu 50% în 2015, an în care Austria s-a aflat printre ţările din prima linie a fluxurilor de migraţie.

De altfel, cancelarul social-democrat Werner Faymann a atras atenţia vineri asupra 'riscului unei polarizări în creştere a populaţiei şi al propagării prejudecăţilor'.

Două infracţiuni grave (un viol şi un omor) comise recent la Viena şi ai căror autori prezumtivi sunt cetăţeni străini au concentrat atenţia presei şi politicienilor în plină campanie pentru alegerile prezidenţiale.

Ca reacţie, coaliţia de guvernământ dintre social-democraţi (SPOe) şi conservatori (OeVP) intenţionează să prezinte în zilele următoare unele măsuri ce îi vizează pe solicitanţii de azil care comit infracţiuni şi persoanele aflate în mod ilegal pe teritoriul Austriei.

Pe fondul îngrijorărilor legate de valul de migraţie de anul trecut, candidatul Partidului Libertăţii (FPOe), de extremă dreapta, Norbert Hofer, a câştigat la 24 aprilie primul tur al alegerilor prezidenţiale, în care reprezentanţii celor două formaţiuni de la guvernare au fost eliminaţi. În turul al doilea, programat pentru 22 mai, Hofer se va confrunta cu Alexander Van der Bellen, independent susţinut de Verzi. AGERPRES

×
Subiecte în articol: austria moschee