x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atenţionare de călătorie. Circulaţie auto întreruptă pentru toate categoriile de vehicule

Atenţionare de călătorie. Circulaţie auto întreruptă pentru toate categoriile de vehicule

05 Mar 2015   •   19:44
Atenţionare de călătorie. Circulaţie auto întreruptă pentru toate categoriile de vehicule

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se deplasează sau se află deja în Muntenegru cu privire la faptul că, urmare datelor comunicate de Federația muntenegreană Auto-Moto, condițiile meteo nefavorabile - manifestate prin precipitații sub formă de ploaie în zonele sudice și centrale, respectiv zăpadă în zona de nord, la care se adaugă rafale puternice de vânt - au dus la scăderea vizibilității și alunecări de teren, impunându-se acordarea unei atenții sporite și adaptarea vitezei la condițiile de circulaţie rutieră și semnalizarea corespunzătoare. Reamintim că este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă.

În urma căderilor masive de precipitații și a alunecărilor de teren, circulaţia auto a fost întreruptă, pentru toate categoriile de vehicule, pe magistrala Kotor-Budva, Tivat-KotorTivat-Radovici și Podgorica-Bar, în localitatea Sutorina. Pe magistrala HercegNovi-Kotor, în localitatea Verige, circulaţia rutieră se desfășoară pe o singură bandă, alternativ.

Căderile abundente de zăpadă au dus şi la întreruperea circulaţiei, pentru toate categoriile de autovehicule, pe ruta Niksic-Savnik, iar următoarele drumuri sunt închise pentru camioanele cu remorcă și vehicule de tractare: Podgorica-Bijelo Polje, Niksic-Pluzine, Niksic-IlijinoBrdo, Pljevlja-Rance,Rozaje-Kula.

Se recomandă acordarea unei atenții sporite porțiunilor de drum aflate în lucru și respectarea semnalizărilor temporare.Informații actualizate pot fi obținute de la Centrul Info Trafic muntenegrean la numerele de telefon 0038219807, 0038220234999 și 0038263239987.
Recomandăm cetăţenilor români care doresc să tranziteze Muntenegru să evite zonele menţionate mai sus pentru următoarele 3-4 zile şi să acceseze pagina web dedicată din mediul Internet http://www.meteoalarm.eu/ro_RO/0/0/ME-Country_ME.html, pentru informaţii actualizate privind situaţia meteorologică.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe reiterează cetăţenilor români recomandările de a consulta informaţiile furnizate prin intermediul aplicaţiei “Călătoreşte în siguranţă” - care poate fi descărcată pe orice telefon mobil de tip smartphone, şi serviciului de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare “Un SMS îţi poate salva viaţa!”.




×