Armata pakistaneză a ucis un comandat al unei grupări militante căutat pentru uciderea a peste 100 de şiiţi

17 Mai 2018

Armata pakistaneză a anunţat joi că a ucis un comandant al unei grupări care are legături cu organizaţia jihadistă Statul Islamic şi care era căutat pentru uciderea a peste 100 de membri ai comunităţii minoritare şiite, relatează dpa. 

Salman Badeni, comandant al grupului Lashkar-e-Jhangvi, a fost ucis într-un raid în noaptea de miercuri spre joi în suburbia oraşului Queta, a anunţat armata într-un comunicat. 

Lashkar-e-Jhangvi este un grup sunnit din Pakistan care are legături cu miliţia extremistă Statul Islamic. 

Badeni şi doi presupuşi atentatori sinucigaşi au tras în soldaţi atunci când a fost atacată ascunzătoarea în care se aflau, se arată în comunicat. 

Un ofiţer a fost de asemenea ucis în raid, care a avut loc în urma primirii unui pont, a declarat Sheraz Baloch, ofiţer de poliţie. Raidul survenit la câteva zile după ce membri ai comunităţii şiite locale Hazara au manifestat împotriva unor presupuse crime la ţintă comise împotriva populaţiei. 

Quetta este capitala provinciei Balochistan, unde China a construit un port de mare adâncime în cadrul unui proiect de 62 de miliarde de dolari pentru a stabili o rută terestră şi maritimă comercială prin Pakistan pentru a ajunge pe pieţe din Orientul Mijlociu, Europa şi Africa. 

În provincia pakistaneză Balochistan, cea mai mare din ţară, situată la graniţa cu Afganistanul şi Iranul, s-a înregistrat o creştere a violenţelor.

AGERPRES

Ultima oră
Alte titluri din: Externe
Mike Pompeo: Phenianul nu a răspuns în ultimele zile la întrebările Washingtonului Mike Pompeo: Phenianul nu a răspuns în ultimele zile la întrebările Washingtonului
Ucraina interzice activitatea agenţiei de presă ruse RIA Novosti pe teritoriul său Ucraina interzice activitatea agenţiei de presă ruse RIA Novosti pe teritoriul său
Mai multe titluri din: Externe
Antena3.ro S-a întâlnit cu un călugăr de la Mănăstirea din Peștera Ialomiței. Bătrânul era speriat, vorbea grăbit și gesticula. S-a apropiat de femeie și i-a spus ceva cumplit…
Libertatea.ro Și-au dus fetița la spital, după ce au văzut asta pe mâna ei. Medicii au rămas fără cuvinte
A1.ro Ministerul Educației a confirmat: se închid școli! Care sunt unitățile de învățământ vizate!
IncomeMagazine.ro Cate rachete balistice are armata Rusiei?