A murit cel mai generos donator al Bisericii Ortodoxe Bulgare, un cerşetor

14 Feb 2018

"Moş Dobri", un cerşetor centenar, considerat cel mai generos donator al Bisericii Ortodoxe Bulgare, a murit marţi la vârsta de 103 de ani, a anunţat această biserică ortodoxă.

 

Moş Dobri Dobrev, ale cărui nume şi prenume provin de la cuvântul "bunătate" în limba bulgară şi pe care mulţi dintre concetăţenii săi îl considerau un sfânt, şi-a dedicat zeci de ani colectării de bani pentru renovarea bisericilor.

Cu barba sa albă şi lungă fluturând în vânt şi îmbrăcat întotdeauna într-o haină neagră peticită, Dobri Dobrev cerşea în special în marea catedrală Sfântul Alexandru Nevsky din Sofia căreia i-a donat peste 40.000 de leva (20.000 de euro).

Mai multe mănăstiri şi biserici din ţară au confirmat că au primit de la Dobrev sume cuprinse între 2.500 şi 10.000 de euro fiecare.

Într-o ţară în care corupţia este un fenomen endemic, moş Dobri şi-a câştigat popularitatea prin intermediul mass-media şi reţelelor de socializare care au lăudat dezinteresul său pentru cele lumeşti. Mai mult, un graffiti care împodobeşte zidul unei clădiri de zece etaje din estul oraşului Sofia îl înfăţişează pe Dobrev cu o lumânare în mână.

Admiratorii lui moş Dobri au propus canonizarea acestuia. AGERPRES

Ultima oră
Alte titluri din: Externe
Rusia a testat 'peste 200 de noi arme' în Siria Rusia a testat 'peste 200 de noi arme' în Siria
Kazakhstan îşi schimbă alfabetul pentru a doua oraă într-un an Kazakhstan îşi schimbă alfabetul pentru a doua oraă într-un an
Mai multe titluri din: Externe
Antena3.ro ANUNȚ TRIST în ROMÂNIA! Un NUME CELEBRU A MURIT! Mare păcat!
Libertatea.ro Adriana Bahmuțeanu, anunț bombă: 'Voi avea...'
A1.ro Detalii cumplite despre moartea Madalinei Manole! E pentru prima oară când se spune un adevăr dureros! „Nu a...”
IncomeMagazine.ro Cate rachete balistice are armata Rusiei?