Profesorii, invitaţi să-şi facă programa

08 Feb 2018

Ministerul Educaţiei şi Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei invită profesorii şi pe cei interesaţi să contribuie la îmbunătăţirea proiectelor de plan-cadru pentru învăţământul liceal. Cei care vor participa la consultarea publică trebuie să ştie că vor completa un chestionar online, pentru care nu le sunt cerute date cu caracter personal, iar răspunsurile sunt confidenţiale.

Respondenţii sunt rugaţi să-şi spună părerea cu privire la oportunitatea modificării planurilor-cadru de liceu şi li se cere un punct de vedere pe tema raportului optim între disciplinele obligatorii ( din trunchiul comun) şi cele la decizia şcolii. Ei trebuie să menţioneze ce consecinţe ar putea avea un trunchi comun redus, care permite o autonomie mai mare şcolii în plan curricular, asupra asigurării egalităţii de şanse la educaţie pentru toţi elevii.

Principalele aspecte care se doresc îmbunătăţite sunt: reducerea numărului de ore la unele discipline şi creşterea la alte discipline, o mai mare putere de decizie a şcolii în plan curricular prin creşterea ponderii CDS (curriculum la decizia şcolii), promovarea unor noi discipline alături de cele tradiţionale şi clarificarea statutului disciplinelor din curriculumul diferenţiat atât pentru ciclul inferior, cât şi pentru cel superior al liceului.

Procesul de consultare vizează obţinerea unui feedback relevant din partea cadrelor didactice, inspectorilor şcolari şi a altor categorii de specialişti interesaţi.

20 februarie este data până la care specialiştii în educaţie pot participa la consultarea publică pe tema modificărilor planurilor cadru la liceu.

 

 

Ultima oră
Alte titluri din: Educatie
Șocant! Două surori din Rusia s-au aruncat  de la etajul 10 al unui bloc şi au filmat un mesaj de adio pentru familie Șocant! Două surori din Rusia s-au aruncat de la etajul 10 al unui bloc şi au filmat un mesaj de adio pentru familie
Bacalaureatul continuă cu evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională Bacalaureatul continuă cu evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională
Mai multe titluri din: Educatie
Antena3.ro VESTE-ȘOC în ROMÂNIA! O CUNOSCUTĂ ACTRIȚĂ a fost OMORÂTĂ în URMĂ CU PUȚIN TIMP!
Libertatea.ro Monica Gabor, partidă de sex în restaurant. Înregistrarea reală, făcută publică acum
A1.ro Ți se rupe sufletul! Cu cine va rămăne fetița de o lună a Anastasiei Cecati. Declaraţiile bunicii şi ale prietenilor sunt sfâșietoare
IncomeMagazine.ro Cate rachete balistice are armata Rusiei?