Ministrul Educaţiei vrea să doteze toate şcolile din România cu sisteme de supraveghere video

10 Aug 2017

Elevii români vor fi supravegheaţi mai mult la şcoală. Ministrul Educaţiei vrea să doteze toate şcolile din România cu camere video în cel mai scurt timp.Avem o parte din camerele montate pe exteriorul şcolii, holurile de acces, sălile de examen pe care există şi înregistrare audio." Sunt cele aproape 80 de camere montate la Liceul "Mihai Viteazul" din Bucureşti de mai bine de cinci ani. Funcţionează non-stop şi nu sunt utile doar în zilele de examen.

Părinţii vor să fie montate peste tot, chiar şi în clase. Elevii, însă... Reducerea actelor de violenţă e şi motivul pentru care ministrul Educaţiei vrea să doteze şcolile cu camere video cât mai rapid: "Indiferent de unde, tot de la buget aducem banii, avem o strategie comuna cu Ministerul Dezvoltării, cu autorităţile locale şi, încet, încet, după reabilitarea a 2.500 de unitîţi şcolare în paralel se pune şi acest sistem." 

În sectorul 2 din Bucureşti, în 2010 s-au cheltuit 2.520.000 de lei pentru sistemele din 125 de grădiniţe şi şcoli. Şi dacă facem un calcul simplu, un sistem care conţine 10 camere de supraveghere ajunge undeva la o mie de euro. Iar în România avem, în total, în jur de 20.000 de insituţii de învăţământ. Problema e că sunt multe şcoli, în provincie, mai ales, care au nevoie de bani pentru alte lucruri. 

Pe lângă sistemul Big Brother, elevii şi profesorii nu vor mai avea voie să folosească nici telefonul mobil în timpul orelor.Observator.TV

Ultima oră
Alte titluri din: Educatie
Mihaela Petric a câștigat bursa FDV de 10.000 de lei cu un proiect inovator în domeniul medicinei Mihaela Petric a câștigat bursa FDV de 10.000 de lei cu un proiect inovator în domeniul medicinei
Cum îţi poţi înscrie copilul la grădiniţă Cum îţi poţi înscrie copilul la grădiniţă
Mai multe titluri din: Educatie
Antena3.ro LOTO. Ce au văzut telespectatorii în timpul tragerii la LOTO 6/49. Show erotic în direct și în reluare VIDEO
Libertatea.ro A fost unul dintre cei mai puternici oameni din Romania, acum merge cu o pungă goală și admiră vitrinele
A1.ro Răspunsul la una dintre cele mai controversate întrebări din istorie: Aici a murit Hitler!
IncomeMagazine.ro Cate rachete balistice are armata Rusiei?