Elevii ar putea primi fructe şi legume proaspete în şcoli

06 Feb 2018

Elevii din şcolile româneşti vor beneficia de fructe proaspete, în special de banane, în conformitate cu normele europene. 

Deputaţii au adoptat marţi proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului 13/2017 privind aprobarea participării României la Programul pentru şcoli al Uniunii Europene. 

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare aprobarea participării României la Programul pentru şcoli al UE, din perspectiva stabilirii măsurilor menite să permită aplicarea reglementărilor incidente ale Uniunii, corelativ obiectivelor politicii europene în domeniu. 

Mai exact, proiectul asigură aplicarea eficientă a măsurilor coerente în ceea ce priveşte acordarea de ajutoare din partea Uniunii Europene pentru furnizarea şi distribuţia de fructe şi legume proaspete, în special banane, de fructe şi legume prelucrate destinate copiilor din cadrul programului de încurajare a consumului de fructe şi legume în şcoli. 

Autorităţile competente la nivel local pentru aplicarea programului sunt consiliul judeţean şi/sau consiliul local care îşi asumă organizarea şi derularea procedurilor de atribuire a contractelor pentru achiziţia produselor. Totodată, consiliile judeţene şi locale sunt obligate să colaboreze şi să-şi distribuie responsabilităţile înainte de demararea programului conform procedurii aprobate prin hotărâre a Guvernului. 

Proiectul de lege a fost susţinut în plen de toate grupurile parlamentare. 

Camera Deputaţilor este decizională în ceea ce priveşte acest proiect, care a fost adoptat de Senat. AGERPRES

Ultima oră
Alte titluri din: Educatie
Noua programa şcolară a picat Bac-ul la competenţe digitale Noua programa şcolară a picat Bac-ul la competenţe digitale
Echipa de robotică AutoVortex  România câștigă locul I la FTC Rusia Open  și se califică la Campionatul Mondial de Robotică din Detroit, SUA Echipa de robotică AutoVortex  România câștigă locul I la FTC Rusia Open și se califică la Campionatul Mondial de Robotică din Detroit, SUA
Mai multe titluri din: Educatie
Antena3.ro S-au cunoscut intr-un bordel, s-au casatorit si erau fericiti pana cand totul s-a aflat! Un instalator a intrat in casa lor si a descoperit nenorocirea - Ce ii facuse sotul femeii e de domeniul SF
Libertatea.ro Traian Băsescu urmează să devină din nou bunic. Mesajul transmis de fostul președinte
A1.ro "Actorul Sylvester Stallone a murit!" Adevărul despre știrea care face înconjurul lumii
IncomeMagazine.ro Cate rachete balistice are armata Rusiei?