Elevi români premiaţi la NASA

Autor: MONICA COSAC
11 Aug 2017

Nouă elevi de la trei licee din Constanţa au obținut locul întâi la un concurs organizat de NASA,care s-a desfășurat în Florida, Statele Unite. La competiţia internaţională de design ştiinţific au participat 240 de concurenţi din ţări de pe toate continentele, însă elevii constănţeni, care au făcut echipă cu tineri din China, SUA şi India, au reuşit să impresioneze juriul cu proiectul lor despre popularea planetei Venus.

Competitorii, grupaţi în echipe multinaţionale denumite „companii”, au fost puşi să stabilească o aşezare permanentă de mici dimensiuni pe Venus şi au concurat  ca şi când ar fi fost o situaţie reală în industria aerospaţială, în care o firmă câştigă un contract. Adolescenţii români au gândit proiectul lor până la cele mai mici detalii şi au reuşit în doar câteva zile să colonizeze planeta Venus. O misiune dificilă, având în vedere condiţiile de acolo: presiunea la suprafaţa planetei Venus este echivalentă cu cea de la 900 de metri adâncime în mare, temperatura este de 462 de grade Celsius, iar atmosfera este formată din 96,5% dioxid de carbon. Până în prezent la concursurile organizate de NASA au participat peste 700 de liceeni din Constanţa, care s-au întors cu zeci de premii. 

Ultima oră
Alte titluri din: Educatie
Regal european la deschiderea noului an universitar al Universităţii Politehnica din Bucureşti Regal european la deschiderea noului an universitar al Universităţii Politehnica din Bucureşti
UMF “Carol Davila”  Bucureşti, 1.857 de absolvenţi, în 2017 UMF “Carol Davila”  Bucureşti, 1.857 de absolvenţi, în 2017
Mai multe titluri din: Educatie
Antena3.ro Alimentul la care trebuie să renunți definitiv. Un medic oncolog atenționează: ”E otravă!”
Libertatea.ro Dan Șova a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare
A1.ro Te-ai întrebat vreodată de ce într-un pachet sunt 20 de ţigări? Răspunsul te va uimi!
IncomeMagazine.ro Armata britanica a cumparat drone "CAPRICIOASE"