x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Patricia Țig continuă să facă senzație la Madrid și e a patra româncă ajunsă în sferturi

Patricia Țig continuă să facă senzație la Madrid și e a patra româncă ajunsă în sferturi

05 Mai 2016   •   06:41
Patricia Țig continuă să facă senzație la Madrid și e a patra româncă ajunsă în sferturi
Sursa foto: frt.ro

Jucătoarea română Patricia Țig a reușit o calificare de senzație în sferturile de finală ale turneului WTA de la Madrid, dotat cu premii totale de 4.771.360 dolari, miercuri, după ce a învins-o pe americanca Madison Keys în două seturi, cu 6-3, 6-4.

Țig (21 ani, 134 WTA), venită din calificări, s-a impus în doar o oră și 16 minute, în fața unei adversare de aceeași vârstă, însă aflată pe locul 25 în lume.

Țig a început în forță și a condus cu un neverosimil 4-0 în primul set, dar apoi Keys a revenit s-a apropiat la 4-3, ratând șansa egalării. Românca a făcut 5-3, iar apoi a încheiat setul pe serviciul americancei, 6-3.

Patricia a început cu dreptul și actul secund, conducând cu 2-0. Madison Keys a lăsat impresia că poate întoarce jocul, câștigând trei ghemuri la rând (2-3). Țig a făcut un nou break (3-3), dar nu a reușit să își fructifice serviciul (3-4). Jucătoarea antrenată de Răzvan Sabău a găsit resurse pentru un nou break (4-4), iar apoi și-a luat serviciul (5-4), încheind meciul contra serviciului (6-4).

Adversara sa din sferturi va fi australianca Samantha Stosur (32 ani, 23 WTA).

Țig, care are în palmares o finală WTA la simplu (Baku, 2015) și una la dublu (București, 2015), și-a asigurat un cec de 114.560 euro și 245 de puncte WTA.

Nu mai puțin de jumătate din sfertfinaliste sunt românce, Simona Halep și Irina Begu urmând să fie adversare joi, în timp ce Sorana Cîrstea o va înfrunta pe Dominika Cibulkova (Slovacia). România va avea astfel, în mod cert o semifinalistă (Halep sau Begu).

 

Agerpres

×
Subiecte în articol: Patricia Ţig