x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Lucian Bute îşi amână revenirea în ring. Boxerul român s-a accidentat în timpul unui antrenament

Lucian Bute îşi amână revenirea în ring. Boxerul român s-a accidentat în timpul unui antrenament

19 Noi 2014   •   09:46
Lucian Bute îşi amână revenirea în ring. Boxerul român s-a accidentat în timpul unui antrenament

Boxerul român Lucian Bute, fost campion mondial la categoria supermijlocie (versiunea IBF), s-a accidentat în timpul unui antrenament şi este nevoit, astfel, să amâne meciul pe care urma să-l dispute pe 6 decembrie, la Montreal, împotriva argentinianului Roberto Bolanti.

Promotorul galei de la Montreal, Jean Bedard, a confirmat informaţia.

'Lucian a resimţit o durere în runda a 7-a sau a 8-a a unui antrenament prevăzut pentru 12 reprize. El a încheiat totuşi şedinţa de pregătire. Durerea a devenit însă intensă a doua zi', a declarat Bedard, potrivit Agerpres.

Medicii i-au recomandat un repaus de două săptămâni, deoarece antiinflamatoarele nu au avut niciun efect, precizează Radio Canada.

'Este un adevărat ghinion. După cunoştinţa mea, Lucian nu a mai fost niciodată accidentat la spate până acum. Dacă ar fi fost vorba de dureri cronice de spate, aş fi fost mai neliniştit', a adăugat promotorul.

În momentul anunţului lui Bedard, Lucian Bute se deplasa din Filipine, unde s-a antrenat în ultimele săptămâni, către China, împreună cu noul său antrenor, Freddie Roach, care îl pregăteşte şi pe campionul filipinez Manny Pacquiao. 'Pac Man' urmează să boxeze pe 22 noiembrie, la Macau, cu americanul Chris Algieri.

'Ştiu foarte puţine lucruri, însă vreau să informez publicul. Lucian m-a contactat la sfârşitul săptămânii. Este foarte nefericit, deoarece a investit mult timp, efort şi bani pentru acest meci. Nu dorim ca el să urce în ring cu forţele diminuate. Se va întâlni cu medicii noştri la revenirea în Canada. Mă aştept ca el să fie pregătit să boxeze în luna ianuarie', a mai spus Jean Bedard.

Lucian Bute (34 ani) a disputat 33 de meciuri ca profesionist, înregistrând 31 de victorii, între care 24 înainte de limită, şi 2 înfrângeri. El a cucerit titlul mondial IBF la supermijlocie în octombrie 2007, după victoria prin KO tehnic în faţa columbianului Alejandro Berrio. Românul şi-a apărat cu succes de nouă ori centura de campion mondial, înainte de a o ceda în mai 2012 englezului Carl Froch, care l-a învins prin KO tehnic în repriza a 5-a. De atunci, cariera lui Bute a intrat pe o pantă descedentă. Bute a disputat ultimul său meci pe 18 ianuarie 2014, când a fost învins la puncte de canadianul Jean Pascal.

Roberto Feliciano Bolonti, în vârstă de 35 de ani, are un bilanţ de 35 de victorii (24 prin KO) şi 3 înfrângeri. El a pierdut ultimul său meci, în faţa germanului Juergen Braehmer.

×
Subiecte în articol: lucian bute antrenor lucian bute