JO 2018: Ruşii excluşi de la Olimpiadă renunţă să mai sesizeze justiţia elveţiană

09 Feb 2018

Cei 47 de sportivi ruşi excluşi de la Jocurile Olimpice de iarnă ediţia 2018, în ciuda apelului făcut la Tribunalul de Arbitraj pentru Sport (TAS), au renunţat în final să mai sesizeze justiţia elveţiană în regim de urgenţă, punând astfel capăt suspansului legat de prezenţa lor la PyeongChang, informează AFP.

"Vă informez că solicitarea de măsuri provizorii a fost retrasă şi că, prin urmare, audierea prevăzută în această după-amiază a fost anulată", a precizat Myriam Nicoulaz, prim-grefier adjunct al Tribunalului districtual din Lausanne (Elveţia).

Această schimbare de situaţie s-a produs cu câteva minute înaintea ceremoniei de deschidere a JO 2018, care a debutat la puţin timp după ora locală 20,00 (13,00 în România), la PyeongChang, în Coreea de Sud, unde se vor desfăşura întrecerile Olimpiadei de iarnă până la 25 februarie.

În total, 168 de sportivi ruşi consideraţi "curaţi" de către CIO au fost admişi să participe la JO 2018 sub drapelul olimpic, din cauza suspendării Comitetului olimpic rus, decisă pe 5 decembrie, din cauza sistemului de dopaj instituţionalizat care a existat timp de mai mulţi ani în Rusia, în special în timpul JO 2014 de la Soci.

Apelul celor 47 de ruşi care doreau să participe la Jocurile Olimpice de iarnă, ediţia 2018, a fost respins vineri de Tribunalul de Arbitraj pentru Sport (TAS), decizie primită cu "satisfacţie" de Comitetul Internaţional Olimpic.

Printre sportivii şi antrenorii care au făcut apel la TAS figurau nume cunoscute, precum starul rus al short-track-ului Viktor Ahn, sextuplu campion olimpic, patinatoarea Ksenia Stolbova, vicecampioană la perechi în 2014, campionul olimpic en titre la schi fond 50 km, Aleksandr Legkov, sau biatlonisul Anton Şipulin.
AGERPRES

Ultima oră
Alte titluri din: Sporturi
Mihaela Buzărnescu s-a calificat în optimi la Budapesta Mihaela Buzărnescu s-a calificat în optimi la Budapesta
Simona Halep a primit o propunere senzațională Simona Halep a primit o propunere senzațională
Mai multe titluri din: Sporturi
Antena3.ro VESTE-ȘOC în ROMÂNIA! O CUNOSCUTĂ ACTRIȚĂ a fost OMORÂTĂ în URMĂ CU PUȚIN TIMP!
Libertatea.ro Monica Gabor, partidă de sex în restaurant. Înregistrarea reală, făcută publică acum
A1.ro Ți se rupe sufletul! Cu cine va rămăne fetița de o lună a Anastasiei Cecati. Declaraţiile bunicii şi ale prietenilor sunt sfâșietoare
IncomeMagazine.ro Cate rachete balistice are armata Rusiei?