x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Japonia: Roboţii ar putea întâmpina vizitatorii la Jocurile Olimpice din 2020 de la Tokyo

Japonia: Roboţii ar putea întâmpina vizitatorii la Jocurile Olimpice din 2020 de la Tokyo

12 Dec 2017   •   22:18
Japonia: Roboţii ar putea întâmpina vizitatorii la Jocurile Olimpice din 2020 de la Tokyo

Pentru a căra bagajele, a indica direcţia sau a traduce din japoneză, mai mulţi roboţi ar putea fi aduşi pe aeroportul din Tokyo în timpul Jocurilor Olimpice de vară din 2020, a anunţat marţi unul dintre responsabilii de proiect, prezentând şapte noi modele, relatează AFP.


O pisicuţă cu blana mătăsoasă, mascota grupului de roboţi prezentaţi, asigură traducerea în patru limbi străine. Modul de funcţionare este simplu: vizitatorul vorbeşte în microfon, iar pisica-robot traduce imediat pe ecranul său integrat.

"Aveţi nevoie de ajutor?" este fraza cu care călătorii ar putea fi întâmpinaţi de un robot umanoid care răspunde la numele de Cannelle. De un alb strălucitor, acest robot comunică cu vizitatorii graţie sistemului său de inteligenţă artificială şi le arată direcţia ce trebuie urmată.

Un alt robot ar putea căra bagajele vizitatorilor pe aeroport.

Yutaka Kuratomi, reprezentantul operatorului Japan Airport Terminal, speră ca în 2020 terminalele să fie "înţesate de roboţi" şi să devină un lucru "normal" ca turiştii să comunice cu maşinile.

Ei pot ajuta mai ales vizitatorii străini care aşteaptă cu nerăbdare ca Japonia să-şi dezvăluie noua tehnologie pentru viitoarele Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Aeroportul principal din Tokyo, Haneda, se pregăteşte pentru o creştere masivă a vizitatorilor în perioada desfăşurării JO şi speră ca roboţii să compenseze lipsa de personal.

Roboţii vor fi testaţi timp de o lună pe aeroportul din Haneda începând cu 9 ianuarie anul viitor.AGERPRES

×
Subiecte în articol: roboţii