x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Ce a spus Monica Niculescu după VICTORIA în fața Kvitovei

Ce a spus Monica Niculescu după VICTORIA în fața Kvitovei

06 Feb 2016   •   21:40
Ce a spus Monica Niculescu după VICTORIA în fața Kvitovei

Jucătoarea de tenis Monica Niculescu a declarat, sâmbătă, la conferinţa de presă de la finalul partidei cu Petra Kvitova, că publicul din Cluj-Napoca a ajutat-o să o învingă numărul 9 mondial şi să egaleze scorul în meciul România - Cehia, din Fed Cup.

"Am crezut în mine azi. Ciudat, aveam emoţii când a fost ceremonia, mi se cam înmuiaseră picioarele la imn, dar după aceea am intrat foarte hotărâtă. Cred că m-a ajutat foarte mult şi faptul că am jucat al doilea meci şi nu primul. Meciul a fost dificil, dar am servit foarte bine şi am câştigat, sunt foarte fericită. Serviciul m-a ajutat mult azi, acei aşi m-au salvat. Am relaţionat foarte bine cu publicul, le-am făcut semne să mă ajute. La 5-4 în setul doi m-am aşezat pe bancă, iar Alina mi-a zis să nu aştept, ci să fac ceva. Şi am zis să fiu mai agresivă. La 40-15 mi s-au înmuiat picioarele, am făcut acel semn către public să mă ajute şi s-a cutremurat sala. A fost incredibil. M-au ajutat să câştig, a fost excelent, este super aici la Cluj", a spus Niculescu.

Clasată pe locul 37 WTA, Niculescu a recunoscut că avea emoţii înaintea primului său meci de Fed Cup la simplu. "Eu nu am mai jucat la simplu la Fed Cup, la Galaţi şi la Budapesta am jucat dublu. Şi nu ştiam cum urma să fie, nu e uşor să joci cu o jucătoare din top 10 primul tău meci de simplu la Fed Cup. E Kvitova, top 10 de zece ani, a câştigat Wimbledon-ul de câteva ori, are experienţă mare, cinci titluri de Fed Cup... deci nu ştiam la ce să mă aştept. Dar totul a mers conform planului, m-am simţit excelent pe teren. Sunt puţin obosită acum, am nevoie de un masaj bun, dar mă bucur foarte mult că am reuşit să aduc acest punct României. Important e că este 1-1, că am luptat, nu contează că Simona a pierdut", a adăugat jucătoarea română.

Monica Niculescu a învins-o pe Petra Kvitova cu 6-3, 6-4, sâmbătă, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca şi a restabilit egalitatea, 1-1, între echipele de tenis ale României şi Cehiei, în primul tur al Grupei Mondiale a Fed Cup.

Anterior, Monica Niculescu s-a întâlnit o singură dată în cariera sa cu Petra Kvitova, în 2013, în primul tur al turneului de la Eastbourne. Românca a cedat atunci în faţa cehoaicei în două seturi, 4-6, 1-6.

În primul meci de simplu al zilei, Simona Halep a fost învinsă de Karolina Pliskova cu 6-7 (4), 6-4, 6-2.

Duminică, de la ora 13,00, Halep va juca împotriva Petrei Kvitova, iar apoi în ultimul meci de simplu se vor înfrunta Monica Niculescu şi Karolina Pliskova. Meciul de dublu ar urma să opună perechile Andreea Mitu/Raluca Olaru şi Denisa Allertova/Barbora Strycova.

Cehia, deţinătoarea trofeului, are patru titluri în ultimii cinci ani în Fed Cup.  

×