x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Schimbare majoră la Cupa Mondială de Fotbal! Ce a decis FIFA

Schimbare majoră la Cupa Mondială de Fotbal! Ce a decis FIFA

10 Ian 2017   •   12:39
Schimbare majoră la Cupa Mondială de Fotbal! Ce a decis FIFA

Numărul echipelor participante la Cupa Mondială de fotbal va creşte de la 32, câte sunt în prezent, la 48, cu începere de la ediţia din 2026, a decis Consiliul FIFA, în şedinţa sa de marţi, relatează Reuters.


Totodată, Consiliul forului mondial a hotărât că formatul competiţiei va consta în 16 grupe de câte trei echipe.

Citeşte şi FIFA dorește ca doar căpitanul echipei să discute cu arbitrul

''Consiliul FIFA a decis în unanimitate o Cupă Mondială cu 48 de echipe din 2026: 16 grupe a câte trei echipe. Detalii vor urma după întâlnire'', a anunţat FIFA pe Twitter.

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, aflat în funcţie din februarie 2016, a făcut din extinderea Cupei Mondiale una dintre promisiunile campaniei sale electorale. Infantino a sugerat iniţial o Cupă Mondială cu 40 de echipe, dar a adăugat alte opt echipe în luna octombrie.

FIFA a îndepărtat orice temeri că un format extins al competiţiei ar putea coborî standardele turneului şi l-ar face prea lung.

Au existat critici, inclusiv din partea cluburilor de top din Europa şi din partea unor antrenor cu renume, care consideră că FIFA strică o formulă câştigătoare a Cupei Mondiale.

Un raport confidenţial al FIFA, consultat de AFP, a afirmat că un Mondial cu 48 de echipe ar aduce o creştere de 640 de milioane de dolari faţă de previziunile pentru CM 2018, din Rusia, la care vor participa 32 de echipe.

Ultima ediţie a Cupei Mondiale, desfăşurată în 2014, în Brazilia, a fost considerată drept cea mai bună din istoria de 87 de ani a competiţiei, cu rezultate şocante, finaluri dramatice şi extraordinare performanţe individuale.

Sursa - AGERPRES

×
Subiecte în articol: fifa cupa mondială fotbal fotbal