x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Fotbal: Platini vrea "dispariţia" comisiei de etică a FIFA

Fotbal: Platini vrea "dispariţia" comisiei de etică a FIFA

02 Iun 2018   •   11:35
Fotbal: Platini vrea "dispariţia" comisiei de etică a FIFA

Francezul Michel Platini, fostul preşedinte al UEFA, pledează pentru "dispariţia" Comisiei de etică a Federaţiei Internaţionale de Fotbal al cărei "singur scop este să servească drept paravan al instanţei mondiale pentru a-i îndepărta pe opozanţi", conform unui interviu publicat sâmbătă în presa elveţiană.

 

Obiectivul "este să se schimbe această justiţie parţială şi oportunistă pentru ca ea să nu mai poată, pe viitor, să elimine adversarii. Eu nu mai vreau nedreptate", a declarat Platini într-un interviu publicat sâmbătă de jurnalele elveţeiene 24 Heures şi Tribune de Geneve.

După ce un procuror elveţian a precizat că Platini, suspendat 4 ani de FIFA pentru o plată de 2 milioane de franci elveţieni din partea fostului preşedinte Sepp Blatter, este scos "din cauză" în acest caz, avocatul său a comunicat că "nu există nicio acuzaţie" împotriva fostului preşedinte al forului continental, care "nu va fi judecat".

Dar Ministerul Public din Elveţia (MPC) a temperat această analiză, precizând că în cadrul statutului său de persoană chemată să depună mărturie, "dacă se vor găsi elemente, cazul Platini ar putea să nu fie definitiv închis". Fostul preşedinte al UEFA, în vârstă de 62 de ani, speră ca FIFA să-i ridice suspendarea care l-a împiedicat să se prezinte la alegerile pentru preşedinţia FIFA în 2016.

"Eu vreau dispariţia acestei Comisii de etică, al cărei singur scop este de a servi drept paravan pentru îndepărtarea opozanţilor", a afirmat Platini, care speră ca recursul înaintat la Curtea Europeană a drepturilor Omului să-i permită să pună capăt "acestui sistem care are drept singur obiectiv protejarea avantajelor, a afacerilor şi a propriilor lor persoane".

AGERPRES

×