Organizatorii JO de Iarnă 2018 și CIO, în conflict cu presa, cu numai câteva zile înainte de ceremonia de deschidere

31 Ian 2018

Conflict cu presa la numai câteva zile înainte de începerea Jocurilor Olimpice de iarnă de la PyeongChang, Coreea de Sud.

Agenția de presă sud-coreană  Yonhap a anunțat duminică faptul că Reuters a dat publicității cîteva imagini cu aprinderea flăcării olimpice din timpul repetițiilor.

La acest eveniment sportiv sunt impuse mai multe restricții de publicare ale imaginilor. După ce organizatorii locali cât și Comitetul Olimpic Internațional au reclamat publicarea respectivelor imagini, Reuters le-a retras de pe fluxul foto. 

Celebra agenție a fost penalizată pentru violarea embargoului prin publicarea imaginilor astfel că fotografii Reuters nu vor avea acces la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la PyeongChang iar fotografului care a realizat imaginile i-a fost retrasă acreditarea pentru tot restul Olimpiadei.

Comitetul de organizare a JO de la PyeongChang spun într-o declarație oficială că: ”Jurnaliștii care nu vor respecta embargourile impuse vor trebui să suporte penalizari aspre”, relatează agenția Yonhap.

Ultima oră
Alte titluri din: eXtrasport
Sportiv rus bănuit de dopaj la Jocurile Olimpice de iarnă Sportiv rus bănuit de dopaj la Jocurile Olimpice de iarnă
Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 2 al turneului de la Doha Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 2 al turneului de la Doha
Mai multe titluri din: eXtrasport
Antena3.ro S-au cunoscut intr-un bordel, s-au casatorit si erau fericiti pana cand totul s-a aflat! Un instalator a intrat in casa lor si a descoperit nenorocirea - Ce ii facuse sotul femeii e de domeniul SF
Libertatea.ro Traian Băsescu urmează să devină din nou bunic. Mesajul transmis de fostul președinte
A1.ro "Actorul Sylvester Stallone a murit!" Adevărul despre știrea care face înconjurul lumii
IncomeMagazine.ro Cate rachete balistice are armata Rusiei?