x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Ilie Năstase primește o grea lovitură din partea Federaţiei Internaţionale de Tenis

Ilie Năstase primește o grea lovitură din partea Federaţiei Internaţionale de Tenis

21 Iul 2017   •   16:19
Ilie Năstase primește o grea lovitură din partea Federaţiei Internaţionale de Tenis
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Ilie Năstase (71 de ani), căpitan nejucător al echipei de Fed Cup a României, fusese deja suspendat provizoriu de ITF pentru că le-ar fi insultat pe jucătoarea Johanna Konta şi pe Anne Keothavong, căpitanul echipei Marii Britanii, precum şi un arbitru şi un ziarist, la meciul de la Mamaia (22 aprilie). 

Fostul mare jucător român Ilie Năstase a fost suspendat din orice calitate oficială până în anul 2021 de către Federaţia Internaţională de Tenis (ITF), a anunţat vineri BBC. 

Năstase nu va fi acreditat la evenimentele ITF până în anul 2019. Turneele de Mare Şlem nu sunt incluse în această sancţiune, deoarece ele sunt în afara jurisdicţiei ITF. 

Năstase a fost de asemenea amendat cu 10.000 de dolari. 

ITF l-a găsit vinovat pe Năstase de încălcarea a cinci articole ale regulamentului Fed Cup. 

Năstase şi Federaţia Română de Tenis pot face apel la un tribunal independent în termen de 21 de zile. 

Într-o conferinţă de presă susţinută înaintea meciului de la Mamaia, Năstase a avut cuvinte ''sexiste'' şi ''rasiste'' în legătură cu faptul că Serena Williams este însărcinată. ''Vom vedea ce culoare va avea copilul. Poate ciocolată cu lapte?!'', l-au auzit jurnaliştii spunând pe Năstase. 

Ulterior, Ilie Năstase şi-a cerut scuze într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook pentru ieşirile pe care le-a avut la meciul cu Marea Britanie şi faţă de Serena Williams, însă a considerat că reacţiile presei au fost exagerate. 
AGERPRES

×