x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cine este psihologul care a ajutat-o pe Simona Halep să câştige la Roland Garros

Cine este psihologul care a ajutat-o pe Simona Halep să câştige la Roland Garros

12 Iun 2018   •   14:10
Cine este psihologul care a ajutat-o pe Simona Halep să câştige la Roland Garros

“A fost aproape în ultimii ani, a muncit din greu pentru asta, a fost lovită în stomac de câteva ori, când a avut şanse. Se spune că destinaţia este mult mai frumoasă, dacă eşti pe o şosea accidentată şi ajungi în cele din urmă acolo, iar asta s-a întâmplat cu ea azi. Este un moment magic pentru ea, a făcut-o într-un mod greu împotriva unei oponente grozave şi sunt cu adevărat mândru de ea şi foarte fericit”, a spus antrenorul Simonei Halep, Darren Cahill.

Victoria Simonei de la Rolland Garros a fost un moment de extremă bucurie şi va rămâne în istorie, iar Darren Cahill,  prin declaraţia sa din presa engleză, a adus în prim-plan munca şi dedicarea Simonei Halep. Potrivit antrenorului, puterea şi siguranţa de care Simona a dat dovadă se datorează discuţiilor cu psihologul sportiv Alexis Castorri.

Cahill a declarat că munca lui Castorri a fost decisivă în dezvoltarea Simonei, în special după înfrângerea de anul trecut din finala de la Roland Garros, când s-a impus Jelena Ostapenko. Dacă anul trecut Simona a fost emoţională pe tot parcursul meciului, sâmbătă a fost calmă, chiar şi atunci când Stephens dicta lucrurile în primul set.

Alexis Castorri, în vârstă de 65 de ani, a lucrat prima dată cu Ivan Lendl, iar apoi cu Andy Murray.

“Presiunea a dispărut”, a spus Cahill. “Nicio discuţie despre a fi numărul unu şi a nu avea un Mare Şlem. Cred că acum poate să se relaxeze, să iasă şi să-şi lase jocul să meargă mai departe”, a mai spus acesta, potrivit The Guardian.

 

×