x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Interviuri Mirela Voicu: “Cine nu mănâncă mici, nu e om”

Mirela Voicu: “Cine nu mănâncă mici, nu e om”

29 Apr 2018   •   08:54
Mirela Voicu: “Cine nu mănâncă mici, nu e om”

Pentru zvăpăiata Mirela Voicu, sărbătoarea de 1 Mai se potriveşte de minune. Realizatoarea emisiunii ”Voi cu Voicu”, de la Antena 3, e înnebunită după luna mai, după grătare la iarbă verde şi după ieşiri în aer liber.

Cum era sărbătoarea de 1 Mai pe vremuri?

“Pe vremea mea”, 1 Mai era ziua de paradă. Costumul popular cu care mergeam la parade era obligatoriu. Pentru anii de dinainte de 1989, bucuria cea mare era că poate prindeai o sticlă - două de pepsi la cofetarie. Că de sărbători mai “ scăpau” şi pentru “muritori”. Când Adrian Păunescu era la casa de la Breaza (n.r. - oraş unde a copilărit Mirela), de 1 Mai sau de 23 August, mai oprea din tirurile cu ciocolată care mergeau spre Sibiu şi găseam la Alimentara ciocolată chinezească. După paradă, clar se lasa cu mici şi bere, iar seara, la braseria din oraş erau petreceri cu muzică uşoară şi cu dans. Dar trebuia să rezervi masa din timp. După 1990, evident că distracţia maximă era Vama Veche sau, după caz, câteva zile la munte.

Tradiţionalii mici - da sau ba?

Ăla care nu mănâncă mici fie nu e om, fie e vegetarian şi o arde cu ciuperci pe grătar sau cu sparanghel tras în unt. De câteva ori pe an mănânc mici şi îmi plac. Nasol e că la mine se şi pun.

Dar grătar?

Pro, evident. Eu fac grătar şi iarna, când e zăpada mare. Cred că sunt focuri care ard nu pentru a da neapărat căldură, ci pentru frumuseţea lor. Peste câţiva ani o s-o ard şi mai light de 1 Mai, dar până atunci, da, merge grătarul la iarbă verde şi un şpriţ de vară. Rose!

Ce faci de acest 1 Mai?

Grătar! Mă joc cu fii-mea, mă dau cu bicicleta, citesc şi poate dau o fugă la munte. Depinde cât de full e DN 1, că mai repede ajung la Roma decât la Braşov. Luna mai e luna mea preferată. Cea mai frumoasă şi cea mai nebună! Deci, liber la viaţă!

×
Subiecte în articol: mirela voicu 1 mai muncitoresc