x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Toate conturile Yahoo, compromise

Toate conturile Yahoo, compromise

de Cristian Anton    |    05 Oct 2017   •   20:50
Toate conturile Yahoo, compromise

Grupul Yahoo! a recunoscut că atacul cibernetic căruia i-a căzut victimă în 2013 a afectat toate cele trei miliarde de conturi de utilizatori, şi nu doar un miliard, cum s-a anuţat iniţial. Este cel mai mare act de piraterie cibernetică din istoria internaţională.

“Yahoo trimite notificări prin email celorlalte conturi de utilizatori afectate”, se arată într-un comunicat al grupului, aflat acum în proprietatea operatorului telecom american Verizon. Acesta asigură că hackerii nu au furat nici parole, nici date bancare și nici informații legate de mijloace de plată la care au recurs proprietarii de conturi. Anchete efectuate de experți independenți după integrarea Yahoo! în Verizon au permis descoperirea faptului că amploarea atacului cibernetic a fost mult mai importantă decât ce fusese dezvăluit până aici, indică Yahoo, redenumit Oath.

Iniţial, s-au raportat doar un miliard de “victime”

“Compania continuă să lucreze strâns cu forțele de ordine”, continuă sursa citată, asigurând de luarea “tuturor măsurilor necesare” pentru garantarea securității utilizatorilor. Yahoo! a precizat pe 14 decembrie 2016 că a fost victima unui gigantic act de piraterie, în august 2013. Acest atac cibernetic a afectat inițial un miliard de conturi de utilizatori, ceea ce-l făcea cel mai important din istorie. La acel moment, grupul asigura că actul de piraterie nu a implicat numere de carduri bancare sau de securitate socială, dar s-a găsit sub focul criticilor pentru că aceste dezvăluiri au survenit unui atac precedent care a afectat 500 de milioane de conturi.

 

×
Subiecte în articol: Yahoo,