Poliţia chineză foloseşte ochelari cu recunoaştere facială

08 Feb 2018

Poliţia feroviară chineză foloseşte ochelari pentru recunoaştere facială, cu scopul de a prinde suspecţi la staţiile feroviare din Zhengzhou, capitala provinciei centrale Henan, scrie Business Insider.

Ochelarii, care sunt asemănători cu ochelarii Google Glass, au fost puşi în folosinţă în acest an şi deja au ajutat la prinderea a şapte criminali, potrivit ziarului oficial al Parditului Comunist, People’s Daily.

Ochelarii sunt conectaţi la o bază de date care poate compara feţele călătorilor cu cele ale suspecţilor. Nu este clar încă cât de mult durează o astfel de verificare, însă, potrivit LLVision Technology, compania care a proiectat ochelarii, sistemul poate identifica feţele dintr-o bază de date de 10,000 de persoane în 100 de milisecunde, scrie The Wall Street Journal.

De asemenea, autorităţile chineze lucrează la dezvoltarea unui sistem care ar putea să recunoască pe oricare dintre cei 1.3 miliarde de cetăţeni chinezi în mai puţin de trei secunde.

Aceste programe au fost condamnate de grupurile care militează pentru drepturile omului, care susţin că aceste tehnologii încalcă dreptul persoanelor la intimitate.

“Autorităţile chineze au impresia să pot obţine << stabilitate socială >> prin plasarea oamenilor sub microscop, dar aceste programe abuzive vor accentua ostilitatea faţă de guvern”, a spus directorul Human Rights Watch din China, Sophie Richardson.

Ultima oră
Pe aceeasi temă
China. 10 persoane condamnate la moarte în faţa unei mulţimi de mii de oameni China. 10 persoane condamnate la moarte în faţa unei mulţimi de mii de oameni
Descoperire FANTASTICĂ în China. Ce a ascuns Partidul Comunist în adâncul lacului Qiandao (VIDEO) Descoperire FANTASTICĂ în China. Ce a ascuns Partidul Comunist în adâncul lacului Qiandao (VIDEO)
Alte titluri din: Gadget
Americanii sub 24 de ani preferă Snapchat în defavoarea Facebook Americanii sub 24 de ani preferă Snapchat în defavoarea Facebook
Apple a lansat pe piaţă boxa inteligentă HomePod Apple a lansat pe piaţă boxa inteligentă HomePod
Mai multe titluri din: Gadget
Antena3.ro S-au cunoscut intr-un bordel, s-au casatorit si erau fericiti pana cand totul s-a aflat! Un instalator a intrat in casa lor si a descoperit nenorocirea - Ce ii facuse sotul femeii e de domeniul SF
Libertatea.ro Traian Băsescu urmează să devină din nou bunic. Mesajul transmis de fostul președinte
A1.ro "Actorul Sylvester Stallone a murit!" Adevărul despre știrea care face înconjurul lumii
IncomeMagazine.ro Cate rachete balistice are armata Rusiei?