Apple renunţă la procesoarele Intel

03 Apr 2018

Apple plănuieşte să renunţe la procesoarele Intel din componenta calculatoarelor Mac, până în 2020. Compania îşi doreşte să le înlocuiască cu procesoare produse chiar de ea, în acelaşi mod în care compania a dezvoltat iPhone-ul şi iPad-ul, scrie Bloomberg.

Iniţiativa, cu numele de cod Kalamata, este încă în prima fază de dezvoltare, dar vine ca o strategie mai mare de a face toate dispozitivele Apple – inclusiv Mac, iPhone, iPad – să lucreze mult mai asemănător. Proiectul, pe care executivul l–a aprobat, va rezulta într-o tranziţie în mai mulţi paşi.

De la aflarea veştii, acţiunile companiei producătoare de procesoare Intel au scăzut drastic, cu nouă procente, cu toate că Apple încă poate abandona acest plan, teoretic.

“Nu comentăm speculaţiile despre cumpărătorii noştri”, a spus Intel.

 

 

Ultima oră
Pe aceeasi temă
Gadgeturile Apple, proiectate pentru a fi înlocuite în trei ani? Gadgeturile Apple, proiectate pentru a fi înlocuite în trei ani?
Profitul trimestrial Apple s-a dublat: peste 11 miliarde dolari Profitul trimestrial Apple s-a dublat: peste 11 miliarde dolari
Alte titluri din: Gadget
Care este vârsta minimă pentru a putea utiliza WhatsApp Care este vârsta minimă pentru a putea utiliza WhatsApp
Agenda care îți încarcă telefonul Agenda care îți încarcă telefonul
Mai multe titluri din: Gadget
Antena3.ro Ce făcea fata asta în pat, în fiecare noapte, până la ora 3 dimineaţa. Iubitul nu a mai suportat şi a părăsit-o!
Libertatea.ro Chef Cătălin Scărlătescu, la un pas de moarte
A1.ro Un nou caz de pedofilie zguduie România! Un tânăr din Buzău care a abordat un băiat de 12 ani: „Este blonduţ, 1.70, şi are o aluniţă în barbă!”
IncomeMagazine.ro Cate rachete balistice are armata Rusiei?