O specie de viespi din Noua Zeelandă a primit numele unui personaj din seria Harry Potter

10 Oct 2017

 Un entomolog din Noua Zeelandă a botezat o specie endemică de viespi cu numele unui personaj din seria ''Harry Potter'', în încercarea de reabilitare a reputaţiei acestor insecte, informează marţi DPA. 

''Am ales numele Lusius malfoyi deoarece Malfoy (Lucius Reacredinţă în ediţia românească) este un personaj negativ la început, care trece de partea binelui în final, aşa cum încerc şi eu să salvez reputaţia viespilor autohtone'', a spus doctorandul Tom Saunders, din Auckland, într-o declaraţie de presă dată luni publicităţii. 

Spre deosebire de suratele lor din Germania sau Asia, viespile parazite din Noua Zeelandă, care numără aproximativ 3.000 de specii, nu înţeapă şi nu trăiesc în colonii. 

Au însă o modalitate înfricoşătoare de reproducere: îşi injectează ouăle în corpul unui păianjen, iar larvele se dezvoltă în interior până la moartea gazdei. 

Viespile parazite pot fi folosite pentru a ţine sub control mai multe specii de dăunători din agricultură. Cercetarea lui Saunders îşi propune să testeze viabilitatea folosirii unei specii de viespi pentru a ţine sub control gândac puturos marmorat maron care atacă o gamă diversă de culturi neo-zeelandeze şi infestează casele oamenilor. AGERPRES

Ultima oră
Alte titluri din: Ştiinţă
Cum s-au gandit suedezii sa "comunice" cu mortii! Cum s-au gandit suedezii sa "comunice" cu mortii!
Potopul global pare imposibil de prevenit, cred expertii! Potopul global pare imposibil de prevenit, cred expertii!
Mai multe titluri din: Ştiinţă
Antena3.ro Horoscopul săptămânii 26 februarie - 4 martie, cu Camelia Pătrășcanu. Vești foarte proaste pentru mai multe zodii
Libertatea.ro Cât de mare e bărbăția lui! Chiar el a spus tot pe internet
A1.ro Și-a înjunghiat soția și a murit, la scurt timp, într-un accident rutier: Un tir i-a spulberat mașina! Imagini șocante!
IncomeMagazine.ro Cate rachete balistice are armata Rusiei?