Mormântul tinerei soții a lui Tutankhamun, în atenția cercetătorilor

12 Apr 2018

Arheologii aflați în căutare mormântului soției adolescente a Regelui Tutankhamun, Ankhesenamun, este posibil să fii găsit, în cele din urmă, locul de veci al acesteia, scrie Daily Mail.

Se crede că tânăra soție a avut o viață tragică, fiind obligată să se căsătorească cu tatăl ei, bunicul ei și cu fratele vitreg, Tutankhamun.

Începând cu luna ianuarie, în jur de 100 de muncitori egipteni au săpat în zona neatinsă de vest din Valea Regilor.

O fotografie arată că arheologii au început excavarea unui loc pe care l-au indentificat anterior radarele ca fiind o potențială intrare în mormântul regal.

Discovery Channel, care finanțează căutările, a anunțat că are acces „exclusiv” la filmările cu săpăturile efectuate de arheologi, filmări pe care le vor integra într-un documentar care va fi lansat anul acesta.

Cercetătorii au făcut puține declarații referitoare la căutări, însă au afirmat că au găsit mai multe morminte în zonă.  

Dacă se dovedește că aceștia au descoperit mormântul lui Ankhesenamun, cercetătorii sunt mai aproape de a afla modul în care s-a sfârșit viața tinerei soții, care a dispărut brusc din evidențele istorice după a doua căsătorie.

Ultima oră
Alte titluri din: Ştiinţă
Rusia a lansat un satelit european de observare a oceanelor Rusia a lansat un satelit european de observare a oceanelor
 NASA a descifrat marele secret al planetei Uranus! NASA a descifrat marele secret al planetei Uranus!
Mai multe titluri din: Ştiinţă
Antena3.ro Ce făcea fata asta în pat, în fiecare noapte, până la ora 3 dimineaţa. Iubitul nu a mai suportat şi a părăsit-o!
Libertatea.ro Chef Cătălin Scărlătescu, la un pas de moarte
A1.ro Un nou caz de pedofilie zguduie România! Un tânăr din Buzău care a abordat un băiat de 12 ani: „Este blonduţ, 1.70, şi are o aluniţă în barbă!”
IncomeMagazine.ro Cate rachete balistice are armata Rusiei?