x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Este posibilă călătoria în timp?

Este posibilă călătoria în timp?

17 Noi 2017   •   19:34
Este posibilă călătoria în timp?

În condițiile în care tot mai multe lucruri catalogate ințial drept „science fiction” continuă să fie dezvoltate, de la roboți la mașini care se conduc singure, există un concept care continuă să fie cercetat: călătoria în timp. Aceasta nu este imposibilă, cel puțin potrivit unui astrofizician, scrie Daily Mail.

Potrivit regulilor fizicii, există condiții necesare pentru construirea unei găuri de vierme care poate transporta oamenii prin diferite ere.

În timp ce oamenii de știință continuă să cerceteze condițiile necesare pentru a călătorii în timp, construcția unui sistem suficient de mare pentru a transporta oamenii nu va fi ușor, „nu este nimic interzis” în legile fizicii, explică astrofizicianul Ethan Siegel de la Lewis & Clark College pe blogul Starts With A Bang.

Găurile de vierme se formează în cele mai mici crevase din timp, numite „spumă cuantică”, fiind mult mai mici decât un atom. Aceste crevase minuscule unesc două timpuri sau locuri diferite din lumea cuantică.

„Dacă masa/energia negativă există, atunci creearea unei găuri negre supermasive și a unui echivalent cu energie/masă negativă, conectate, ar trebui să permită creearea unei găuri de vierme traversabile”, scrie Siegel.

Gaura de vierme ar putea fi construită într-un mod care permite un capăt să rămână aproape nemișcat, în timp ce al doilea se mișcă la aproape viteza luminii. Intrarea într-un astfel de tunel, teoretic, ar permite unei persoane să călătorească în timp.

×