A murit cea mai singură pasăre din lume

07 Feb 2018

Iubitorii de animale din Noua Zeelandă deplâng decesul lui Nigel, o specie de gâscă australiană marină de mari dimensiuni supranumită "cea mai singură pasăre din lume" din cauza absenţei semenilor săi pe insula unde trăia, informează AFP. 

Nigel şi-a petrecut viaţa într-o falsă colonie formată din păsări din beton, amenajată de membrii organizaţiilor pentru protecţia mediului în scopul atragerii faunei aviare. 

Pasărea antisocială s-a ataşat de una dintre păsările din beton amplasate pe Insula Mana din largul coastei Wellington. Nigel a fost văzut cuibărindu-se alături de statuie şi chiar încercând să se împerecheze cu aceasta. 

"Nigel a ales să trăiască pe Mana şi ştim că a fost fericit pentru că el a fost liber să plece în orice moment şi totuşi nu a făcut-o", a declarat Chris Bell, membru al serviciilor pentru protecţia mediului înconjurător. 

"A fost un comportament straniu din partea unei gâşte, însă toate grupurile au elementele lor particulare", a precizat acesta. 

Bell, care a găsit corpul păsării alături de partenera sa din beton la sfârşitul lunii ianuarie, este de părere că exemplarul din specia Morus serrator ar fi decedat din cauza vârstei înaintate, însă acest lucru urmează să fie stabilit cu certitudine în urma autopsiei. 

Gâsca marină a decedat într-un moment în care colonia de păsări false a început să producă rezultatele aşteptate. Trei exemplare au vizitat insula în decembrie. 

Aceste păsări nu sunt în pericol de dispariţie, însă au nevoie de locuri de cuibărit care să nu fie expuse speciilor dăunătoare invazive, precum şobolanii sau herminele, a explicat Bell. 

"Gâştele sunt păsări foarte sociabile şi îşi aleg habitatul în funcţie de acest criteriu. Momelile sunt o modalitate de a le spune celor care se află în trecere că acest loc este sigur, lipsit de prădători, un loc în care se poate trăi bine", a adăugat Bell.AGERPRES

Ultima oră
Alte titluri din: Ştiinţă
Potopul global pare imposibil de prevenit, cred expertii! Potopul global pare imposibil de prevenit, cred expertii!
Ce au gasit cercetatorii in cea mai mare peşteră inundată! Ce au gasit cercetatorii in cea mai mare peşteră inundată!
Mai multe titluri din: Ştiinţă
Antena3.ro VESTE-ȘOC în ROMÂNIA! O CUNOSCUTĂ ACTRIȚĂ a fost OMORÂTĂ în URMĂ CU PUȚIN TIMP!
Libertatea.ro Monica Gabor, partidă de sex în restaurant. Înregistrarea reală, făcută publică acum
A1.ro Ți se rupe sufletul! Cu cine va rămăne fetița de o lună a Anastasiei Cecati. Declaraţiile bunicii şi ale prietenilor sunt sfâșietoare
IncomeMagazine.ro Cate rachete balistice are armata Rusiei?