x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Laborator de teste Twitter testează mesajele extinse. Donald Trump nu va face parte din cei autorizați în timpul testelor

Twitter testează mesajele extinse. Donald Trump nu va face parte din cei autorizați în timpul testelor

27 Sep 2017   •   22:30
Twitter testează mesajele extinse. Donald Trump nu va face parte din cei autorizați în timpul testelor

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, hiper activ pe Twitter, nu va face parte dintre utilizatorii autorizaţi să testeze extinderea mesajelor tweet la 280 de caractere, a precizat reţeaua socială americană, informează miercuri AFP. 

''El nu este în grupul de testare'', a ţinut să precizeze pe reţeaua de socializare unul dintre cofondatorii Twitter, Biz Stone, după ce anunţul de marţi privind posibila dublare a lungimii tweet-urilor a declanşat o avalanşă de reacţii din partea utilizatorilor. 

Twitter a anunţat marţi că testează cu un mic grup de utilizatori această dublare a lungimii tweet-urilor înainte de o eventuală generalizare. Durata acestui test nu a fost specificată. 

Biz Stone a a răspuns astfel unui utilizator care a comentat anunţul cu ironie: ''Multumesc @biz şi @jack (Dorsey, patronul şi cofondatorul Twitter) că-i daţi lui Donald Trump de două ori mai mult spaţiu, mai degrabă decât să reglaţi circul pe care l-a creat deja cu 140 de caractere''. 

Donald Trump foloseşte Twitter pentru a face anunţuri politice importante, dar şi pentru a publica comentarii spontane şi uneori incendiare pe diverse teme, aminteşte AFP. 

Tweet-uri prezidenţiale despre Coreea de Nord - inclusiv unul în care afirma că liderul nord-coreean Kim Jong-Un ''nu va mai fi acolo pentru mult timp'' - au stârnit controverse în ultimele zile, unii susţinând că mesajul a încălcat regulile de utilizare a Twitter, care interzice ameninţările cu violenţa. 

Twitter a promis că va revizui regulile de utilizare a reţelei, subliniind că "valoarea de informare" şi interesul public trebuie luate în considerare atunci când se analizează dacă se şterge un tweet. 

Mulţi utilizatori de Twitter au criticat marţi dublarea limitei de caractere a mesajelor de pe Twitter, unii folosind cuvinte foarte dure faţă de preşedintele Trump. "Cu 280 de caractere, Trump poate începe un război nuclear şi un război cu NFL (Liga Profesională de Fotbal American) într-un singur tweet. Ce vremuri trăim", scrie unul dintre aceştia, citat de AFP. 

Din weekendul trecut, preşedintele este în conflict împotriva NFL şi a jucătorilor care au îngenuncheat în timpul imnului naţional american, o modalitate pentru ei de a denunţa violenţa poliţiştilor împotriva negrilor din Statele Unite ale Americii. La rândul său, preşedintele american vede în acest gest o "lipsă de respect faţă de steag".AGERPRES

×
Subiecte în articol: twitter Donald Trump