Elon Musk vrea să asigure internet wireless pentru toată planeta

Autor: OANA PAVELESCU
23 Feb 2018

va permite accesul wireless la inernet, din orice loc de pe planetă.

SpaceX a cerut permisiunea guvernului american de a opera cei 4.425 sateliți care vor putea să furnizeze acces wireless la internet de mare viteză.

În documentul trimis la Comisia Federală de Comunicații a SUA se vorbește de lansarea inițială de 800 de sateliți care vor asigura furnizarea de internet pentru SUA, Puerto RIco și Insulele Virgine.

SpaceX spune că sistemul este destinat asigurării accesului la internet de bandă larga și servicii de comunicații în întreaga lume.
Acest sistem bazat pe sateliți este o alternativă pentru cel bazat pe cabluri, fibre optice sau alte mijloace terestre.

SpaceX nu este prima companie care propune un astfel de sistem. La ora actuală sunt dezvolatate astfel de sisteme și de OneWeb, Boeing. Facebook care are aceeași intenție a avut ”ghinion” când a satelitul în valoare de 200 milioane de dolari a fost distrus în timpul exploziei din timpul lansării rachetei... SpaceX.Șeful Tesla, Elon Musk, plănuiește să pună pe orbită mai mult de 4.000 de sateliți pentru a construi o rețea care

Ultima oră
Alte titluri din: Laborator de teste
Gerhald Ernst, reporter Observator,  despre țepele online Gerhald Ernst, reporter Observator, despre țepele online
Cum să deosebeşti orezul din plastic de cel natural. 4 metode eficiente de verificare a calităţii orezului Cum să deosebeşti orezul din plastic de cel natural. 4 metode eficiente de verificare a calităţii orezului
Mai multe titluri din: Laborator de teste
Antena3.ro Ce avere a lăsat în urmă jurnalistul Andrei Gheorghe
Libertatea.ro Clipe grele pentru Anamaria Prodan. Medicii au confirmat
A1.ro Cristian Pomohaci a cedat. Cântărețul de muzică populară a recunoscut: „E adevărat că sunt...”. Oamenii care-l ascultau au rămas fără cuvinte!
IncomeMagazine.ro Cate rachete balistice are armata Rusiei?