Expert IT, care a ajutat la oprirea virusului WannaCry, arestat în SUA

04 Aug 2017

Un expert IT din Marea Britanie, Marcus Hutchins, care a ajutat la oprirea atacului cibernetic WannaCry, a fost arestat în SUA, pe 2 august 2017, pentru rolul analitic pe care l-a avut într-un atac malware neafiliat, relatează The Independent.

Marcus Hutchins, cunoscut sub numele de MalwareTech pe rețelele sociale, a fost cel care a găsit un ”buton de oprire” ascuns în atacul WannaCry, care a lovit mai mult de 300,000 de computere în 150 de țări. Cu toate acestea, tânărul de 22 de ani a fost arestat pentru legăturile pe care le avea cu o investigație a criminalității informatice din SUA, care a început cu mult înainte de ajutorul pe care l-a oferit în oprirea atacului WannaCry.

Malware-ul Kronos, care a fost răspândit prin atașamente trimise prin email, era folosit pentru a fura codurile bancare din computerele virusate în urma descărcrării atașamentelor primite. Potrivit avocatului pentru Districtul Estic din Wisconsin, malware-ul a fost configurat pentru a accesa acreditările de la sistemele bancare din Canada, Germania, Polonia, Franța, Marea Britanie și alte țări. Atacul a fost clasificat ca fiind „ o amenințare pentru intimitate și securitate”.

Astfel, Hutchins este judecat pentru crearea, vânzarea și menținerea atacului malware în colaborare cu o altă persoană neidentificată. Colaboratorii sunt acuzați pentru împrăștierea malware-ului prin intermediul Alphabay între iulie 2014 și iulie 2015.

 

Ultima oră
Pe aceeasi temă
Virusul „WannaCry” paralizează  planeta Virusul „WannaCry” paralizează  planeta
Bitdefender: Sistemul de operare Windows trebuie actualizat pentru a fi protejaţi de atacul cibernetic WannaCryptor Bitdefender: Sistemul de operare Windows trebuie actualizat pentru a fi protejaţi de atacul cibernetic WannaCryptor
Alte titluri din: Tech
Cea mai mare peşteră inundată din lume, descoperită în Mexic Cea mai mare peşteră inundată din lume, descoperită în Mexic
Cea mai mare eruptie vulcanica din ultimii 100 de ani! Cea mai mare eruptie vulcanica din ultimii 100 de ani!
Mai multe titluri din: Tech
Antena3.ro Ce salariu avea Andreea Marin cand era la "Surprize, Surprize"! "Puteam să îmi cumpăr pe lună…"
Libertatea.ro După nici 3 ani de căsnicie, Anda Adam a luat decizia
A1.ro Se caută angajați. Salariul este 21.000 de lei lunar și nu e nevoie să pleci din țară! Vestea bună e că nu ai nevoie de pregătire. Sunt SUTE DE LOCURI disponibile!
IncomeMagazine.ro Cate rachete balistice are armata Rusiei?