x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Compensația lui Mark Zuckerberg a urcat anul trecut la 8,9 miliarde de dolari

Compensația lui Mark Zuckerberg a urcat anul trecut la 8,9 miliarde de dolari

15 Apr 2018   •   16:00
Compensația lui Mark Zuckerberg a urcat anul trecut la 8,9 miliarde de dolari

Compensaţia directorului general al Facebook, Mark Zuckerberg, a urcat cu 53,5% în 2017, la 8,9 miliarde de dolari, pe fondul costurilor mai ridicate legate de securitatea personală a miliardarului de 33 de ani, transmite Reuters. 

Aproximativ 83% din compensaţie a reprezentat cheltuieli legate de securitate, restul fiind alocat în mare parte folosirii aeronavelor private de către Zuckerberg. 

În 2017, Mark Zuckerberg a cheltuit mulţi bani pe călătorii, după ce s-a angajat să viziteze toate statele SUA în care nu fusese până atunci. 

Cheltuieli legate de securitate au urcat la 7,3 miliarde de dolari anul trecut, de la 4,9 miliarde de dolari în 2016. 

Compania Facebook a plătit pentru instalarea şi menţinerea măsurilor de securitate la reşedinţele personale ale lui Zuckerberg, care deţine proprietăţi în San Francisco şi Palo Alto. 

Salariul de bază al lui Mark Zuckerberg este în continuare de un dolar, în timp ce drepturile sale de vot la Facebook au urcat uşor, la 59,9%, în 2017. 

Reţeaua de socializare este afectată de dezvăluirile din scandalul Cambridge Analytica care au apărut la mijlocul lunii martie şi au lovit imaginea companiei, provocând scăderea valorii acţiunilor sale la bursă. 

Datele a circa 87 de milioane de utilizatori - cifra comunicată de Facebook - au fost folosite în mod abuziv de către firma britanica de consultanţă politică, înainte ca Facebook să înceapă să impună restricţii în 2014. Cambridge Analytica a fost implicată apoi în campania electorală a candidatului republican la preşedinţia SUA în 2016, Donald Trump.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Mark Zuckerberg facebook