Compensația lui Mark Zuckerberg a urcat anul trecut la 8,9 miliarde de dolari

15 Apr 2018

Compensaţia directorului general al Facebook, Mark Zuckerberg, a urcat cu 53,5% în 2017, la 8,9 miliarde de dolari, pe fondul costurilor mai ridicate legate de securitatea personală a miliardarului de 33 de ani, transmite Reuters. 

Aproximativ 83% din compensaţie a reprezentat cheltuieli legate de securitate, restul fiind alocat în mare parte folosirii aeronavelor private de către Zuckerberg. 

În 2017, Mark Zuckerberg a cheltuit mulţi bani pe călătorii, după ce s-a angajat să viziteze toate statele SUA în care nu fusese până atunci. 

Cheltuieli legate de securitate au urcat la 7,3 miliarde de dolari anul trecut, de la 4,9 miliarde de dolari în 2016. 

Compania Facebook a plătit pentru instalarea şi menţinerea măsurilor de securitate la reşedinţele personale ale lui Zuckerberg, care deţine proprietăţi în San Francisco şi Palo Alto. 

Salariul de bază al lui Mark Zuckerberg este în continuare de un dolar, în timp ce drepturile sale de vot la Facebook au urcat uşor, la 59,9%, în 2017. 

Reţeaua de socializare este afectată de dezvăluirile din scandalul Cambridge Analytica care au apărut la mijlocul lunii martie şi au lovit imaginea companiei, provocând scăderea valorii acţiunilor sale la bursă. 

Datele a circa 87 de milioane de utilizatori - cifra comunicată de Facebook - au fost folosite în mod abuziv de către firma britanica de consultanţă politică, înainte ca Facebook să înceapă să impună restricţii în 2014. Cambridge Analytica a fost implicată apoi în campania electorală a candidatului republican la preşedinţia SUA în 2016, Donald Trump.

AGERPRES

Ultima oră
Pe aceeasi temă
Mark Zuckerberg: Facebook se luptă constant cu operatorii ruși care încearcă să exploateze rețeaua Mark Zuckerberg: Facebook se luptă constant cu operatorii ruși care încearcă să exploateze rețeaua
Scandalul Facebook ia amploare! Zuckerberg, chemat in Congresul SUA Scandalul Facebook ia amploare! Zuckerberg, chemat in Congresul SUA
Alte titluri din: Tech
Complexul nord-coreean de teste nucleare ar fi devenit inutilizabil Complexul nord-coreean de teste nucleare ar fi devenit inutilizabil
Rusia a lansat un satelit european de observare a oceanelor Rusia a lansat un satelit european de observare a oceanelor
Mai multe titluri din: Tech
Antena3.ro Ce făcea fata asta în pat, în fiecare noapte, până la ora 3 dimineaţa. Iubitul nu a mai suportat şi a părăsit-o!
Libertatea.ro Chef Cătălin Scărlătescu, la un pas de moarte
A1.ro Un nou caz de pedofilie zguduie România! Un tânăr din Buzău care a abordat un băiat de 12 ani: „Este blonduţ, 1.70, şi are o aluniţă în barbă!”
IncomeMagazine.ro Cate rachete balistice are armata Rusiei?